ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 27/07/2009
L'Ajuntament de Tortosa construeix un nou aparcament en superfície de 130 places i un carril bici al barri del Temple
L'aparcament s'habilita en una zona estratègica de la ciutat, mentre que el carril bici enllaçarà amb la via verda i amb el carril dels Portals de Ciutat

L'Ajuntament de Tortosa està construint un nou aparcament en superfície gratuït de 130 places al barri del Temple en un projecte que també inclou la creació d'un carril bici que connectarà el passeig de Ribera amb el carrer Ferran d'Aragó, i, a la vegada, amb la via verda. Aquesta és una iniciativa programada en el Pla d'Actuació Municipal (PAM) que es finança amb càrrec als fons FEIL. El cost d'aquesta actuació és de 365.298 euros i s'ha adjudicat a l'empresa Servidel.



Aquest matí han presentat el projecte a peu d'obra l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, i el regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Valentí Marín.



L'aparcament s'ubicarà en un solar que ocupa 2.925 m2 de superfície i que està situat entre els carrers Enric d'Ossó i Mossèn Manyà, a tocar del pont del Mil'lenari. La seva situació, en un dels principals accessos a la ciutat, és estratègica i contribuirà a reduir els problemes de mobilitat i d'aparcament al nucli urbà. Aquest projecte forma part d'un pla d'aparcaments endegat per l'Ajuntament de Tortosa en aquest mandat. Així, a Ferreries es posarà en servei properament un altre aparcament en superfície gratuït, als quals se sumaran els aparcaments soterrats projectats a la plaça del Carrilet (Temple), edifici de les delegacions (carrer Montcada), plaça Mossèn Sol (Rastre), i plaça Joaquim Bau (Ferreries), a més del previst a la zona centre de la ciutat quan Renfe alliberi els terrenys que actualment ocupa.



El nou aparcament al barri del Temple estarà degudament il'luminat, i tindrà dos accessos pels carrers Enric d'Ossó i Mn. Manyà, i un de sortida per Enric d'Ossó. Entre els serveis amb què es dotarà aquest nou equipament s'inclou dues noves illes de contenidors soterrats (C. Enric d'Ossó i pl Temple). L'obra comporta la creació d'una vorera al llarg de tot l'aparcament, la renovació de la de Mossèn Manyà i l'enllumenat d'aquest carrer i el de Montserrat Viladrich. Complementant l'aparcament, l'Ajuntament habilitarà un miniparc infantil amb una zona enjardinada.



L'alcalde, Ferran Bel, ha valorat molt positivament l'evolució de les obres, que estaran acabades a finals del proper mes d'agost, per tal que l'aparcament ja sigui operatiu durant les Festes de la Cinta. Bel ha incidit en el fet que les noves places d'aparcament solventaran els problemes per estacionar en aquesta zona de la ciutat.



El projecte posat en marxa per l'Ajuntament inclou també la construcció d'un carril bici que discorrerà en paral'lel a aquest aparcament en una longitud total de 710 metres. El punt de partida serà el passeig de Ribera, on enllaçarà amb el vial verd que la Direcció General de Costes ha de construir junt a la continuació de la via verda pel pont del ferrocarril. El carril bici continuarà pel carrer Mossèn Manyà, creuarà l'avinguda Generalitat, passarà pel passeig Jaume I, plaça del Temple i pel carrer Montserrat Viladrich fins arribar al carrer Ferran d'Aragó, al costat del canal de la Dreta de l'Ebre. En aquest punt, aquest carril bici proseguirà amb el que s'està construint en el projecte d'urbanització dels Portals de Ciutat Centre i Nord i que continuarà en sentit sud per la vora del canal. L'alcalde ha recordat que aquest nou tram de carril bici forma part de la xarxa urbana de carrils bici que a finals de mandat superarà els 4 quilòmetres de llargada.