ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 26/07/2009
La XIV Festa del Renaixement omple Tortosa de visitants i consolida noves apostes d'espais i espectacles
Aquesta tarda, a les 19.30 hores, es fa la Gran Desfilada de Grups Participants a la Festa, un dels actes més espectaculars del programa

La XIV Festa del Renaixement encara la recta final amb la celebració d'alguns dels espectacles més importants, com la Gran Desfilada d'aquesta tarda, i amb una primera valoració força positiva per part de l'organització: normalitat quant a incidències, molta afluència de públic als espectacles i al carrer i consolidació d'escenaris i nous espectacles. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de Festes, Jordi Folqué, i el director de la Festa, Domingo Tomàs, han comparegut aquest migdia per fer aquest primer balanç de la present edició.



L'alcalde ha evitat avançar xifres però ha confirmat que la catorzena Festa del Renaixement ha portat tant o més públic que l'edició passada. Alguns detalls que constaten aquest fet són l'important moviment de gent pels carrers del nucli antic la nit de dijous, la primera de la Festa, a diferència d'altres anys. El procurador en cap ha afegit que enguany s'ha detectat, a través dels nous punts d'informació que s'han ubicat pels diferents espais de la Festa, una presència molt important de vistants vinguts d'altres països d'Europa. Les entrades als espectacles han registrat nivells de venda similars o superiors als de l'any passat. El director de la Festa, Domingo Tomàs, ha afirmat que la nit de dissabte la majoria de les tavernes de la Ruta de la Saboga van exhaurir existències.



Pel que fa al programa, l'alcalde ha valorat l'ampliació del Mercat d'Època amb un major nombre de participants, "un símptoma més que els comerciants ambulants valoren la nostra Festa". Pel que fa als nous escenaris, "es consolida l'aposta de les Avançades de Sant Joan, així com els Jardins del Príncep i el Camp de la Torreta". Tomàs ha afegit que l'habiilitació de nous espais ha permès als ciutadans descobrir entorns de la ciutat com el Call Jueu.



Malgrat reconèixer que "sempre estem anotant millores per fer que l'any següent la Festa destroni la de l'any anterior", el director de la Festa ha afirmat que "els espectacles han estat a l'alçada, els campaments s'han tornat a convertir en referents i tot plegat fa que la Festa del Renaixement consolidi noves fites, d'any en any".



L'alcalde ha destacat també l'absència d'incidències importants durant els quatre dies, malgrat el volum de persones que s'acumula pel nucli antic. Bel ha agraït el treball del regidor i del director, així com de l'equip organitzador i la implicació de totes les associacions, entitats i colles de cultura popular. "Gràcies a ells la Festa es fa gran." Tomàs ha valorat la "professionalitat de l'equip de producció" i les facilitats posades per la Policia Local i Mossos en el desenvolupament de la Festa.



Avui diumenge, la XIV Festa del Renaixement continua amb la celebració de nombrosos actes i espectacles, entre els quals la Gran Desfilada a les 19.30 hores, amb sortida al parc Teodor González i arribada a la plaça de l'Ajuntament. Tot seguit es farà la cerimònia de tancament de portes al Portal del Romeu (21h) i la Tronada Fi de Festa (00h). Entremig continuaran els espectacles de carrer i de pagament al llarg de tot el dia.