ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 24/07/2009
El Renaixement envaeix la ciutat de Tortosa

L'arribada de les banderes de la ciutat i de la vegueria, la simbòlica obertura de portes al portal del Romeu i el pregó als Reials Col.legis van obrir ahir la catorzena edició de la Festa del Renaixement. Des d'avui i fins diumenge, Tortosa reviu la història i retorna al segle XVI.



El pregoner de la Festa, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va ressaltar l'important paper que Tortosa va tenir en el segle XVI i va elogiar el ric patrimoni monumental i cultural que va deixar a la ciutat. Poblet es va comprometre a promocionar Tortosa arreu tant des de la vessant turística com històrica, posant-la com a exemple de la convivència de diferents mons i les diferents cultures. Poblet va recordar també que el Renaixement fou una època de canvi a Catalunya que va sorgir arran de la crisi del món medieval. En aquest sentit, Poblet va referir-se també a la situació de crisi econòmica actual, tot assegurant que a l'igual que va passar en el segle XVI la societat catalana i tortosina sabrà generar un nou canvi i superar aquesta crisi.



El procurador en cap, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va aprofitar el seu parlament per fer un agraïment extensiu a totes les persones, empreses i entitats que fan possible la Festa del Renaixement i va fer un repàs de les obres del PINCAT que permetran recuperar el barri antic de la ciutat.



La Festa viurà avui el primer gran dia de celebració, dia en que es comptabilitzen fins a un centenar d'actuacions entre les 11 del matí i la una de la nit. Entre els actes d'avui destaquen les produccions com La Taverna d'Enrico o El torneig de les Quatre Virtuds. També per avui està previst la inauguració oficial de Lo Taulell al Carrer a càrrec del president del Consell Cambres de Catalunya, Miquel Valls, i la Mostra d'armes dels Trasts de defensa de la ciutat. Aquest acte que tindrà lloc a les vuit del vespre a la plaça de l'Ajuntament i mostra els 10 trasts de la ciutat amb més d'un centenar de participants armats, els procuradors i les banderes de la ciutat i la vegueria.



Per a més informació i el programa d'actes:



www.festadelrenaixement.cat