ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 02/07/2009
L'Ajuntament lliura els diplomes als 21 treballadors dels plans d'ocupació del programa 'Treball als Barris'

L'Ajuntament de Tortosa ha lliurat els diplomes als 21 treballadors dels plans d'ocupació del programa Treball als Barris, adreçat exclusivament a millorar la convivència i la imatge del nucli antic de la ciutat. Concretament, aquests plans d'ocupació, subvencionats pel Departament de Treball de la Generalitat i adreçats als municipis inclosos dins de la llei de Barris, va permetre a l'Ajuntament contractar 3 persones per al pla especial d'atenció a la gent gran del nucli antic, 2 mediadors sociolaborals, 3 monitores i formadora intercultural de l'Espai Obert d'Aprenentatge, 7 persones dedicades al manteniment d'espais públics i neteja viària del nucli antic, 2 persones a comerç i convivència al barri, 3 persones pel projecte itinerant per la Interculturalitat i un dinamitzador juvenil.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va destacar la importància d'aquests plans d'ocupació. 'Ens han permès no sols contractar i crear llocs de treball, sinó també treballar en el nucli antic en la seva vessant més social'. En aquest sentit, Bel va voler agraïr al departament de Treball de la Generalitat de Catalunya aquesta iniciativa, 'que ens ajuda als consistoris a incidir encara més en la rehabilitació de conjunts històrics i nuclis antics com el de la nostra ciutat'.



El director dels serveis territorials del Departament de Treball a les Terres de l'Ebre, Jose Martin, va explicar que aquest és el segon any que l'Ajuntament de Tortosa s'ha pogut beneficiar d'aquestes ajudes de la Generalitat amb un import superior als 345.000 euros i va anunciar que ja ha sortit la tercera convocatòria de les ajudes per l'any vinent a les que l'Ajuntament de Tortosa es pot tornar a presentar.



Per la seva banda, la regidora d'Acció Social de l'Ajuntament de Tortosa, Ana Algueró, va explicar que el treball d'aquests plans d'ocupació han permès ajudar a les persones més desfavorides i fins i tot ha fet aflorar casos de persones, especialment gent gran, que requerien de l'ajuda dels Serveis Socials i no s'havia detectat. En aquest sentit, Algueró va fer una crida a la ciutadania perque informe els Serveis Socials de l'Ajuntament si coneixen el cas d'alguna persones gran que viu sola i desatesa.