ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 18/06/2009
Experts en pedra antiga s'interessen pel jaspi de la Cinta

Una vuitantena d'experts en pedra antiga i marbres han visitat Tortosa aquest passat cap de setmana en el marc del IX Congrés Internacional ASMOSIA (Association for the Study of Marbles and Other Stones in Antiquity), que s'ha fet a Tarragona. La visita a la ciutat ve donada per l'interès de l'organització i dels participants en el jaspi o pedra de la Cinta, conegut com a Broccatello pels picapedrers italians. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va rebre els participants a l'Espai Sant Domènec, on va obsequiar amb una cucafera de jaspi a la directora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), Isabel Rodà, i alhora presidenta del comitè organtizador del Congrés d'ASMOSIA.



El jaspi de la Cinta és un dels marbres més apreciats pels experts picapedrers tant pel seu valor estètic com per les seves qualitats a l'hora de treballar-lo. El broccatello de Dertosa va ser el material lapidi hispànic que va tenir més difusió fora de la península en època romana. Un prestigi que va mantenir posteriorment en el Renaixement i el Barroc.



Els participants en el Congrés d'ASMOSIA van visitar la pedrera de la Cinta en la seva estada a Tortosa. En el marc del congrés, els experts van posar en comú els últims avenços i estudis sobre marbres i altres pedres en època antiga.