ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 28/05/2009
Les obres de la carretera Tortosa-Roquetes acabaran a l'agost

Tortosa i Roquetes podran estrenar a finals d'estiu la renovada avinguda que uneix les dues ciutats i que està urbanitzant la Diputació de Tarragona des de fa uns mesos. Aquesta setmana, el president de la Diputació, Josep Poblet, i els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, i de Roquetes, Francesc Gas, han fet una visita in situ per comprovar l'estat d'evolució de les obres. La carretera T-341 passarà a tenir quatre carrils, amb un ampli passeig per a vianants, un vial per a bicicletes, nou enllumenat i una rotonda de nova construcció al límit dels dos termes municipals.



L'obra de la T-341 consisteix en el desdoblament d'un tram d'aquesta carretera, des de la plaça de la Corona d'Aragó de Tortosa fins al límit amb el terme municipal de Roquetes. En aquest espai es condicionen 400 metres de longitud, amb la renovació del fer en dues calçades, de dos carrils cadascuna, separades per una mitjana. L'actuació inclou la millora del drenatge i la construcció d'una rotonda de 40 metres de diàmetre exterior al límit entre els dos termes municipals, dotada amb enllumenat, xarxa de reg i enjardinament. Així mateix, es construirà un carril per a bicicletes i àmplies voreres i es realitzarà l'enllumenat públic en tot el tram remodelat de la carretera, amb columnes de llum i lluminàries a la mitjana i als laterals. Les obres, que duu a terme l'empresa Becsa, tenen una inversió de 1.333.098 euros. La redacció del projecte i la direcció de les obres son a càrrec dels Serveis Tècnics Territorials de la Diputació de Tarragona.



Josep Poblet ha qualificat l'obra 'd'audàcia pressupostària', ha posat de relleu l'actuació 'singular' que es duu a terme en només 400 metres però que permetrà millorar la connexió en el conjunt urbà que es configura entre els dos municipis. El president de la Diputació també ha recordat que el projecte de millora de la carretera venia 'heretat' de la Generalitat amb unes previsions pressupostàries inferiors (d'un 70%), però que d'acord amb els ajuntaments de Tortosa i Roquetes es va decidir refer el projecte per fer l'obra que es necessitava.



Per la seva part, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que aquesta carretera és una obra 'important, bàsica i reivindicada des de fa molts anys', i ha recordat que va ser una de les primeres coses que es van posar en cartera tant l'Ajuntament com la Diputació a l'inici del mandat. Així mateix, Bel ha aprofitat per anunciar que la millora de la carretera que també connecta Tortosa i Roquetes, a través de Jesús, estarà enllestida aquest estiu. Aquesta obra l'executa la Mancomunitat de Tortosa i Roquetes.



També l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha destacat la importància de millorar la principal via de comunicació entre els dos municipis que permetrà que els veïns de les dues ciutats que volen anar caminat puguin fer-ho d'una manera 'digna i segura, després de fer-ho durant molts anys en un estat lamentable'.