ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 08/05/2009
L'IES de l'Ebre acull la primera LAN Party de Tortosa

L'IES de l'Ebre i l'empresa Visualweb Studio SL organitzen la primera edició de l'Ebre Sud LAN / EbreSud LAN Party, amb la col'laboració de l'àrea de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Tortosa. L'objectiu principal d'aquesta activitat, que tindrà lloc els propers 15 i 16 de maig i s'ubicarà al gimnàs del mateix institut d'educació secundària, és facilitar la interacció entre les persones a través de la xarxa i oferir la oportunitat de poder conèixer el món de les tecnologies digitals. Una LAN Party (LAN és l'acrònim de les paraules angleses "Local Area Network") és un esdeveniment que reuneix persones per a jugar, compartir i intercanviar informació. En el cas que ens ocupa, a més, es celebraran xerrades, demostracions i es faran tallers paral'lelament a l'activitat principal. L'IES de l'Ebre i Visualweb Studio SL han creat al gimnàs del centre educatiu una xarxa de 50 ordinadors que disposaran d'una connectivitat de 100 megabytes, tot i que, depenent de l'afluència de persones interessades a participar-hi, es podria ampliar fins a les 100 places. Aquesta activitat és gratuïta i oberta a tothom que hi desitgi prendre part.



"Em va satisfer enormement -ha expressat Emili Lehmann, regidor de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Tortosa- veure que un esdeveniment d'aquestes característiques podia tenir lloc a Tortosa i al territori". Lehmann ha explicat, així mateix, que "no se sap molt bé, a nivell de carrer, el que és una LAN Party. No és només una trobada per al lleure, sinó que també permet treballar en tots els temes que afecten el món de la informàtica, amb ítems de gran importància actualment com el programari lliure, les xarxes socials o la web 2.0".
Per la seva banda, Àngel Aznar, director de l'IES de l'Ebre, ha dit que "ha estat una gran fita per la ciutat i el territori, que ens ajudarà a inscriure a Tortosa en aquest aspecte tan important de les noves tecnologies".



Finalment, Emili Lehmann ha volgut recordar la importància de la signatura del conveni establert, durant la recentment passada edició de la fira Expo Ebre, amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya per començar a instal'lar a la ciutat de Tortosa la xarxa de fibra òptica: "Aquesta primera fase de l'extensió d'aquesta xarxa permetrà que futures edicions de l'Ebre LAN Party es puguin beneficiar dels seus avantatges, i també que es puguin celebrar en espais més accesibles a tota la ciutadania com el Pavelló Firal, que serà un dels edificis municipals que disposarà de connexió de fibra òptica".