ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 30/04/2009
El secretari de Telecomunicacions inaugura la 65a Fira Multisectorial Expo Ebre

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Bosch, ha estat l'encarregat d'inaugurar aquest vespre la 65 edició de la Fira Multisectorial Expo Ebre. Bosch ha tallat la cinta inaugural en presència de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i del regidor de Promoció Econòmica i president de Fira Tortosa, Ricard Forés, així com de la resta de la corporació local i altres autoritats. La comitiva ha recorregut tot el recinte firal i han visitat els diferents expositors.



Bosch, que minuts abans ha participat en l'acte de signatura d'un conveni entre la Secretaria i l'Ajuntament de Tortosa per al desplegament de la fibra òptica al municipi, s'ha referit d'entrada a la crisi econòmica i la seva traducció a escala local en certàmens firals com Expo Ebre. El secretari de Telecomunicacions ha advertit que "en una situació de crisi global, que ve de fora, la solució ha de venir de dins" i ha posat d'exemple aquesta fira com a eina per sortir de la crisi. Segons Jordi Bosch, les noves tecnologies són, precisament, "l'instrument que ens han de preparar per passar a la post-crisi" i "les administracions públiques hem de conscienciar els empresaris que aquest és el camí", per acabar afirmant que les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) són clau a l'hora de garantir la cohesió del territori.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha tingut paraules d'agraïment per als expositors que un any més han apostat per participar a Expo Ebre. "Aquesta fira és possible gràcies sobretot al vostre esforç, i més tenint en compte el context difícil en què ens trobem." Bel, junt al Secretari de Telecomunicacions i el regidor de Fires, han departit minuts abans de la inauguració amb una trentena de treballadors de l'empresa Acristallats Guardiola, que s'han desplaçat fins a les instal'lacions firals per donar a conèixer la seva complicada situació laboral. En aquest sentit, l'alcalde ha dit que "hem de treballar plegats per garantir els llocs de treball i les condicions de treball dels treballadors d'empreses que passen dificultats".



Finalment, el regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, ha reconegut que l'organització de l'edició d'enguany d'Expo Ebre ha estat "molt difícil", tot i que s'ha pogut arribar gairebé a la xifra de 300 expositors. Aquest fet, segons Forés, demostra que Expo Ebre "té una fortalesa consolidada i una vitalitat envejable". El responsable de Fires ha afirmat que "el futur firal de Tortosa passa, en bona part, per tenir un certamen multisectorial potent com Expo Ebre".