ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 08/04/2009
L'Ajuntament de Tortosa adjudica obres per valor de més de 6 milions d'euros
La urbanització del carrer Llarg de Sant Vicent, la rehabilitació del parc municipal o la construcció de la Casa de la Música, entre els projectes adjudicats

L'Ajuntament de Tortosa, a través de la Junta de Govern Local, ha adjudicat obres per valor de més de sis milions d'euros que s'iniciaran en les properes setmanes. És el cas de la urbanització del carrer Llarg de Sant Vicent, la rehabilitació del parc municipal Teodoro Gonzalez, la construcció de la Casa de la Música, o la creació d'un aparcament en superfície al Temple lligat a un nou carril bici. Aquest és un paquet d'actuacions que l'equip de govern tortosí tenia previst fer durant aquest mandat, incloses per tant al Pla d'Actuació Municipal, que es finançaran amb càrrec al Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL).



L'obra que s'emporta la part més important del FEIL, uns 1,4 milions d'euros, és la urbanització del carrer Llarg de Sant Vicent, al barri de Ferreries. Aquesta actuació consisteix en la renovació de tots els serveis, calçada, voreres i il'luminació. S'inclou també la remodelació completa de la plaça Pius XII i el soterrament d'una illa de contenidors.



L'Ajuntament també ha adjudicat el projecte de construcció de la Casa de la Música, l'edifici que ha d'acollir l'Escola de Música, la Banda Municipal i l'Aula de Música Tradicional. El nou immoble s'ubicarà a la cruïlla entre els carrers Maria Rosa Molas i Enric d'Ossó, al costat de l'església dels Dolors. L'actuació inclou la remodelació integral de la plaça.



Entre les adjudicacións també hi ha la urbanització del traçat dels vials interiors de l'antic Escorxador, al barri de Remolins, obra complementària a la restauració dels diferents pavellons que s'està duent a terme. La millora del parc municipal Teodoro Gonzalez és un altre dels projectes adjudicats i inclou millores al llac, renovació del parc infantil, dels bancs i de l'enllumenat, senyalització botànica, instal'lacions de reg per goteig, renovació del mobiliari, actuacions als parterres i el tancament amb vidre i renovació de la instal'lació lumínica de la Llotja.



L'Ajuntament crearà també un aparcament en superfície, d'un centenar de places, al solar que separa els carrers Mossèn Manyà i Enric d'Ossó amb el pont del Mil'lenari, al Temple. Des d'aquest punt s'habilitarà, en el mateix projecte, un carril bici que anirà fins al canal de la Dreta de l'Ebre, just al costat del CEIP El Temple, passant pels carrers Mossèn Manyà i Montserrat Viladrich. Aquest vial verd farà de nexe d'unió de la Via Verda del Baix Ebre entre el ramal que ve del pont del ferrocarril i el que s'ha de construir en direcció al Delta de l'Ebre.



S'han adjudicat també un conjunt d'obres d'enjardinament i millora de diversos espais verds en llocs com les places de la Família, Unió o Bimil'lenari, així com en altres espais urbans com el que ocupava l'antiga oficina de turisme. També s'urbanitzaran els carrers Major de Remolins i Portal de Remolins, es pavimentaran diversos carrers i camins de la ciutat, i es renovarà tota la il'luminació de l'avinguda Generalitat, des de la plaça del Bimil'lenari fins al pont de l'Estat.



Pel que fa als pobles, s'ha adjudicat la millora del cementiri a Jesús, la urbanització del camí d'accés a Font de Quinto, a Campredó, i la pavimentació del camí Vell de la Galera, a Vinallop. A Bítem es construirà un mòdul de vestidors a les instal'lacions esportives i als Reguers es millorarà i adequarà el cementiri.