ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 08/04/2009
El Ple aprova el Pacte pel Patrimoni Històric

El Ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals una moció presentada per Amics i Amigues dels Castells i del Nucli Antic que duu per títol "Pacte pel patrimoni històric de Tortosa". L'acord determina deu actuacions que l'Ajuntament durà a terme en els propers deu anys, i entre les quals destaca l'adquisició del castell de Tenasses, l'aprovació d'un Pla director de les muralles, l'especialització en turisme cultural i ecològic, la creació d'una regidoria del Patrimoni, l'adquisició del Col'legi de Sant Josep o la dotació d'una utilitat immediata per a les Avançades de Sant Joan.



En la mateixa sessió plenària s'ha aprovat una proposta d'alcaldia en què es demana al Govern de l'Estat la redacció d'un Pla director que millori l'estació de ferrocarril de l'Aldea i el servei ferroviari que s'hi presta. Aquesta proposta s'ha aprovat també per unanimitat, igual que l'acord per commemorar els 30 anys d'ajuntaments democràtics.



Tots els grups han donat suport a l'acord perquè l'Ajuntament de Tortosa s'adhereixi al pacte d'alcades i alcaldesses contra el canvi climàtic promogut per la Comissió Europea. Cal recordar que l'Ajuntament de Tortosa està adherit a l'Associació Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i que s'està duent a terme el procés d'Agenda 21 local.



En l'apartat d'Urbanisme, s'ha aprovat una proposta de modificació dels terminis d'execució i pròrroga d'obres de particulars i promotors al municipi. Fins ara, una vegada concedida la llicència d'obres es disposava de dos anys per executar l'obra i un any més de prórroga. A partir d'ara, hi haurà un primer any per iniciar el projecte, tres anys per construir i 1,5 anys de pròrroga. En el mateix Ple s'ha aprovat ampliar els terminis d'alienació d'un solar municipal per a la construcció d'una residència per a gent gran a l'empresa Onada, i l'alteració de la qualificació jurídica d'una finca situada a les instal'lacions esportives municipals de Ferreries, que passa de bé demanial a bé patrimonial, fòrmula que permetra constituir drets de superfície i finançar les operacions necessàries per construir la piscina coberta i complex d'aigües.