ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 13/03/2009
Tortosa aposta per la igualtat d'oportunitats

L'Ajuntament de Tortosa disposa d'una agent local d'igualtat que té com a missió planificar i aplicar plans d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes en l'àmbit laboral, tant en empreses públiques com privades. Tortosa és un dels municipis catalans que forma part de xarxa d'agents locals d'igualtat.



Les agents d'igualtat no només acturaran en les seves respectives administracions, sinó en el seu entorn, asessorant, si és necessari, les empreses del territori a l'hora d'elaborar els seus plans d'igualtat i en l'adopció de noves formes d'organització del temps. Així, l'Agent Local d'Igualtat de Tortosa realitzarà un anàlisi intern, del propi Ajuntament, i extern, de l'entorn d'influència (municipi, comarca,...) per conèixer la seva realitat i les possibles situacions de desigualtat que s'hi produeixen. Començarà a elaborar el Pla d'Igualtat de l'Ajuntament; donarà suport i assessorament a les empreses que vulguin elaborar els seus propis plans d'igualtat; orientarà projectes d'intermediació laboral de les dones, conjuntament amb l'àrea de promoció econòmica, i organitzarà i realitzarà activitats informatives, formatives i de sensibilització relacionades amb la promoció de la igualtat d'oportunitats de les dones en el treball.



D'aquesta manera es pretén fomentar la igualtat d'oportunitats de les dones en l'àmbit laboral, erradicant possibles discriminacions i afavorir la igualtat real i efectiva entre dones i homes.



Aquesta iniciativa és fruït del conveni entre la Diputació de Tarragona i el Departament de Treball de la Generalitat, a través de la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball.