ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 02/03/2009
Tortosa posa en marxa de nou la brigada verda per conscienciar la ciutadania en temes mediambientals
La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa ha posat en funcionament de nou una brigada verda formada per dues persones, contractades a través d'un pla d'ocupació de la Generalitat concedit a l'Ajuntament. La brigada s'ocupa de conscienciar la ciutadania en temes mediambientals. Amb aquest objectiu, dues persones recorren els carrers de la ciutat i informen la ciutadania en qüestions relacionades amb els animals de companyia tals com l'existència del cens municipal d'animals, l'obligació de recollir els excrements o d'obtenir un xip. També ofereixen informació sobre el reciclatge i els serveis de l'Ajuntament com la deixalleria, el Punt Verd de recollida d'olis fregits, el servei de recollida de voluminosos o el de cartrró comercial. Altra informació que es fa arribar als ciutadans a través de la brigada verda són consells d'estalvi d'aigua o d'eficiència energètica.

A més, la brigada verda s'encarrega de traslladar als diferents serveis de l'Ajuntament de les situacions irregulars que s'apreciïn a la ciutat quant a neteja, mobiliari i manteniment de la via pública. El seu treball es realitzarà durant els pròxims sis mesos.

Aquesta és la tercera brigada verda de sensibilització mediambiental que posa en marxa l'Ajuntament de Tortosa. El regidor de Medi Ambient, Valentí Marín, ha explicat que l'aposta per aquest tipus d'iniciativa és fruit de la certesa que la sensibilització és la millor manera de modificar els hàbits de la ciutadania. 'Aconseguir la complicitat de la població és clau per obtenir que les rutines de comportament tinguin cada dia més cura pel nostre entorn i pel medi ambient', ha dit Marín.