ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/02/2009
Lliurament d'obres d'art restaurades

L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa ha lliurat a l'Ajuntament i al convent de Santa Clara diferents peces d'art restaurades pels especialistes en restauració de l'ens. Es tracta d'un conjunt de sis caps de biga de fusta tallada, un casc militar de ferro d'època musulmana i una pintura a l'oli (s. XVII) del convent de Santa Clara. El lliurament l'ha presidit el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, en un acte a la mateixa Escola d'Art.



Els caps de biga havien format part del sostre d'un palau gòtic comprat al segle XIX pels barons de Porroy que s'ubicava al carrer Mercaders de Tortosa. L'any 1970, la Diputació va adquirir el palau per emplaçar-hi l'Escola d'Art, però en fer les obres de remodelació es va enfonsar una part, havent d'enderrocar-se l'edifici. Els caps de biga es van donar al Museu de Tortosa.



El casc militar va ser localitzat a l'excavació d'una rasa al carrer Creuera, davant de la Porta de Palau de la Catedral de Tortosa. Es tracta d'un casc de ferro d'època musulmana, anterior a 1148, data en què Berenguer IV va conquerir Tortosa.



I, finalment, la pintura a l'oli sobre lli del convent de Santa Clara, és d'artista desconegut i està datada al segle XVII.



L'acte de lliurament de les obres d'art restaurades va comptar amb la presència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el vicepresident de la Diputació, Pere Panisello, el president de l'Organisme Autònom de l'Escola d'Art, Albert Vallvé, i la directora de l'Escola d'Art de Tortosa, Carme Clemente.