ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 11/12/2008
Els prínceps d'Astúries i de Girona han visitat l'Ajuntament de Tortosa
La princesa Letízia ha estat distingida amb l'Ordre de l'Atxa per l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel

Els prínceps d'Astúries, Felip i Letízia, han visitat aquest matí l'Ajuntament de Tortosa dins de la seva visita a la ciutat per cloure els actes del centenari de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa. Ses Alteses Reials han arribat a la casa consistorial a les 12,30 hores, i han estat rebuts per l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, el qual els ha acompanyat al balcó principal de l'edifici des del que han saludat a la gent congregada a la plaça de l'Ajuntament i que portaven força estona esperant l'arribada dels prínceps.



Felip i Letízia han saludat a la corporació municipal en un acte celebrat al Saló de Sessions de l'Ajuntament. Acte seguit, l'alcalde ha lliurat al príncep Felip una escultura policromada d'una de les parelles de gegants de la ciutat, Rufo i Rubí, i ha imposat a la princesa Letízia la insígnia de l'Ordre de l'Atxa.



Aquesta distinció honora a aquelles dones a les que es vol distingir per la seva vàlua, i té el seu origen en la llegenda recollida per Cristòfol Despuig als seus "Col'loquis de la Insigne Ciutat de Tortosa", en la qual es diu que aquesta ordre va ser creada en honor al valor demostrat per les dones tortosines que van haver de defensar la ciutat davant del setge musulmà per l'absència de les tropes cristianes de Ramon Berenguer IV que es trobaven reconquerint la ciutat de Lleida. Aquesta insígnia ja era portada per les dones tortosines al segle XVI.



Els prínceps d'Astúries han deixat l'edifici consistorial a les 13,30 hores per desplaçar-se a l'acte de cloenda del centenari de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació.