ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 01/12/2008
El Ple rebutja la retirada del monument a la batalla de l'Ebre

El Ple de l'Ajuntament de Tortosa ha rebutjat les dues mocions que plantejaven la retirada del monument a la batalla de l'Ebre. La moció d'ERC, que instava el Departament d'Interior a fer-se càrrec del cost de la seva retirada i a costejar el projecte per instal'lar una passarel'la de vianants aprofitant la pilastra alliberada, ha rebut els vots en contra de CiU i PP, l'abstenció d'ICV i el suport del PSC i ERC. Pel que fa a la proposta d'ICV, reclamant l'obertura d'un procés de participació ciutadana per decidir el futur del monument i iniciar la seva descatalogació, ha estat rebutjada amb els vots a favor de PSC i ICV, l'abstenció d'ERC i l'oposició de CiU i PP.



Cost carrer Sant Domènec

El Ple municipal ha aixecat l'objecció de la Intervenció de l'Ajuntament per tal de reconèixer l'obligació de pagament d'obres fora del pressupost del projecte d'urbanització del carrer Sant Domènec. En concret, aquesta obra ha acabat costant un 86 per cent més del pressupost inicial, passant dels 198.275 euros als 369.115 euros. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha afirmat que l'encariment ve provocat pel fet que el projecte no preveia, entre d'altres, el cost de la canalització, l'estació transformadora, els accessos als Reials Col'legis i a l'Espai Sant Domènec. Roigé ha lamentat aquest sobrecost, que ha qualificat de "pràctica habitual" de l'anterior equip de govern, amb casos similars en les obres de la rotonda de la Simpàtica, la rehabilitació de l'Espai Sant Domènec o el nou pavelló firal.



Mancomunitat

Una moció del grup del PSC, proposant la creació d'una Mancomunitat entre els municipis de Tortosa i l'Aldea, ha estat rebutjada amb els vots de en contra de CiU, ERC i PP, i l'abstenció d'ICV; mentre que la següent proposta demanant al Govern de l'Estat fer efectiu el dret dels regidors i regidores a poder acollir-se a permissos de paternitat i maternitat ha estat aprovada per tots els grups municipals amb l'únic vot en contra del PP.



Nadal Jove

Altres dels acords del Ple ordinari d'aquest mes de desembre, són l'aprovació d'un conveni entre l'Ajuntament de Tortosa i ADIGSA per a la cessió 8 habitatges per a polítiques d'inserció social, i l'establiment dels preus públics de la propera edició de Nadal Jove, que queden de la següent manera: infantil (3 ?), infantil família nombrosa o discapacitats (2,25 ?), adult (1,5 ?), abonament infantil (12 ?), abonament adult (6 ?).