ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 21/11/2008
Proper inici d'obres de la via verda pel pont del tren

A principis de 2009 començaran les obres de la segona fase de la via verda del Baix Ebre, que inclouen la rehabilitació del pont del ferrocarril al seu pas per Tortosa i la creació del nou itinerari verd pel marge dret de l'Ebre entre el pont del tren i el pont del Mil'lenari. Prèviament, la Comissió de Patrimoni de les Terres de l'Ebre haurà de donar el vist-i-plau al tractament que es dóna al pont del tren, que està catalogat. En la presentació del projecte, la subdelegada del Govern de l'Estat a Tarragona, Teresa Pallarès, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, han destacat la importància del projecte.



El projecte té un pressupost de 5,7 milions d'euros, dels quals 2,4 milions corresponen a la rehabilitació del pont del tren, que inclou la substitució de les vies per un paviment de fusta i rampes d'accés al passeig de l'Ebre, a Ferreries, i a l'avinguda Lleida. En el cas de Ferreries, l'alcalde ha destacat la incorporació al projecte d'unes escales al marge esquerre. "És un projecte molt esperat, de territori, ja que permet donar continuïtat a la via verda perquè en un futur connecti els parcs naturals dels Ports i del Delta de l'Ebre, però és un projecte també molt important per a Tortosa perquè significa una nova connexió del centre de la ciutat amb el barri de Ferreries."



La subdelegada, de la seva banda, ha explicat que el projecte preveu també la substitució de les actuals baranes a banda i banda de riu pel model d'obra que hi ha actualment a la Rambla Felip Pedrell. En la presentació del projecte, que ha fet el cap de Costes a Tarragona, Jordi Galofré, en un acte a la Cambra del Comerç, que també ha comptat amb la presència del president de l'ens, José Luís Mora, s'ha detallat l'itinerari de la nova via verda entre el pont del tren i el pont del Mil'lenari.



L'alcalde ha recordat que les obres podrien començar els primers mesos de 2009, una vegada la Comissió de Patrimoni de les Terres de l'Ebre dictamini sobre la solució tècnica adoptada per al pont del ferrocarril, que en la seva part de Tortosa centre haurà de seccionar-se a l'alçada de l'avinguda Lleida.