ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 13/11/2008
Cicle de Cinema i Art Contemporani

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Ajuntament de Tortosa portaran al Teatre Auditori Felip Pedrell un cicle de cinema i art contemporani que s'iniciarà el proper dimecres 19 de novembre. Les pel'lícules que formen aquest cicle (Goya en Burdeos, Frida, Pollock, Basquiat i F for fake) s'alternaran amb les que l'àrea de Cultura ha programat dins de l'habitual Espai de Cinema, oferint així una oferta cinematogràfica especial fins al 17 de desembre.



El regidor d'Universitats de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, ha afirmat que "aquest cicle s'emmarca dins del conveni que tenim amb la URV per a planificar activitats conjuntament, i en aquest cas hem volgut vincular cinema i universitat, amb el contingut afegit d'incorporar una presentació i un debat amb un professor de la Rovira i Virgili al voltant de les obres projectades, més enllà de la simple revisió de la pel'lícula". Per la seva banda, el director del campus de la URV a les Terres de l'Ebre, Azael Fabregat, ha explicat que actualment hi ha dos grups de recerca a la Rovira i Virgili que treballen en l'àmbit del cinema, el primer d'ells en l'apartat de preservació i restauració de material fílmic recuperat del passat -especialment, referent a les Terres de l'Ebre- i el segon, que treballa amb aquestes imatges des de la vessant més historicista i documental. Així mateix, Fabregat ha dit que "aquest cicle obre la porta a futures activitats basades en la cinematografia". Finalment, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Joan Caballol, ha volgut agrair a la URV la col'laboració tan estreta que manté amb el consistori pel que fa a temes culturals, que inclou al cap de l'any exposicions, conferències, concerts i d'altres activitats, "això -ha dit- ens ajuda moltíssim a ampliar la oferta cultural a la ciutat".



"Goya en Burdeos", de Carlos Saura (19 de novembre), obrirà el cicle, donant pas els següents dimecres a "Frida" de Julie Taymor (26 de novembre), "Pollock" d'Ed Harris (3 de desembre), "Basquiat" de Julian Schnabel (10 de desembre) i, finalment, una interessant obra, poc coneguda, de la filmografia d'Orson Welles, "F for fake" (17 de desembre).