ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/11/2008
L'Ajuntament reclama al Govern de l'Estat que executi les inversions a Tortosa pressupostades per a 2008
El Ple aprova una moció popular de l'IES Joaquim Bau reclamant al Departament d'Educació que construeixi la nova Escola d'Hostaleria

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat en sessió plenària exigir al Govern de l'Estat "l'execució completa de totes les partides pressupostàries dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2008 relacionades directa o indirectament amb Tortosa". L'acord, fruit d'una moció dels grups municipals de CiU i ERC, manté que "hi ha tot un seguit de partides pressupostàries que tenen una incidència directa en Tortosa i el seu àmbit d'influència que, tot i tenir consignació pressupostària (per a l'actual exercici de 2008), no s'ha executat ni un sol euro a dia d'avui quan estem entrant al mes de novembre". Algunes de les partides no executades per l'Estat corresponen al tercer pont sobre l'Ebre (250.000 euros), l'autovia de l'interior A-7 entre la Jana i el Perelló (1,8 milions), el passeig fluvial-ruta verda des de la C-12 fins al pont del ferrocarril Tortosa (5,5 milons) o el camí fluvial del marge dret de l'Ebre (2,1 milions). La moció s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics.



Escola d'Hosteleria

El Ple també ha aprovat una moció ciutadana, presentada pel Consell Escolar de l'IES Joaquim Bau i 182 ciutadans més, reclamant al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que executi les obres de remodelació de l'institut per tal d'albergar l'Escola d'Hostaleria de les Terres de l'Ebre. La moció, que també s'ha aprovat per unanimitat, demana el suport de l'Ajuntament per "engegar, facilitar i promocionar les obres" amb l'objectiu que l'Escola "sigui una realitat tangible a la nostra ciutat de manera que suposi una millora de les condicions físiques del centre que repercutiran directament en l'educació dels nostres alumnes i en la projecció de Tortosa arreu de les Terres de l'Ebre". El director de l'IES Joaquim Bau, Joan Serra, que ha estat l'encarregat de defensar la iniciativa ciutadana, ha recordat que l'any 2005 el Departament d'Educació, la Cambra de Comerç i l'Ajuntament de Tortosa van signar un conveni que va permetre posar en servei a l'IES Joaquim Bau el cicle mitjà de cuina de formació professional. Aquest acord es va transformar durant el curs 2006/2007 en un nou pacte pel qual les instal'lacions per a dur a terme els estudis de la família professional de cuina i turisme a les Terres de l'Ebre es construirien íntegrament a l'Institut Joaquim Bau. Serra ha reclamat també "una millora física urgent per tal d'adequar l'espai a les necessitats educatives actuals".