ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 22/10/2008
Entra en vigència la nova ordenança municipal reguladora de la tinença d'animals de companyia
El text de la nova ordenança municipal preveu sancions per als propietaris d'animals que embrutin les vies públiques o provoquin molèsties als veïns

L'Ajuntament de Tortosa aprovava provisionalment el passat 7 de juliol el text refós de l'ordenança municipal reguladora de la tinença d'animals de companyia, publicada al BOPT de 3 d'octubre i que va entrar en vigència ahir, 21 d'octubre.



Aquesta modificació incorpora un procediment sancionador de caràcter lleu i dues noves infraccions respecte a les ja contemplades en el text de la Llei de Protecció dels Animals de Catalunya. Aquests dos nous punts que s'hi han inclòs són embrutar les vies i els espais públics amb deposicions fecals dels animals de companyia, i ocasionar molèsties freqüents als veïnatge i no prendre mesures per evitar-ho. En aquest sentit, es preveuen multes de 100 ? per als propietaris que no recullin les defecacions dels seus animals de companyia en espais públics.



Durant els primers dies de vigència de l'ordenança es portaran a terme tasques de neteja viària dels indrets més afectats per aquestes dejeccions, així com la senyalització dels mateixos, i a partir de la propera setmana es començaran a formalitzar denúncies per part de la Policia Local a aquells propietaris d'animals que no compleixin l'ordenança.



El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa, Valentí Marín, ha valorat molt positivament la posada en marxa d'aquestes mesures, i ha dit que "La conscienciació dels propietaris dels animals és fonamental". En aquest sentit, es pretén també sensibilitzar-los en la necessitat de registrar-los en un cens municipal i dotar-los de xips d'dentificació.