ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 17/10/2008
L'Ajuntament de Tortosa enceta un programa d'acollida i integració social per a joves nouvinguts/des
Els cursos quatrimestrals volen facilitar als i les joves el seu procés d'adaptació a la nova societat d'acollida

La no incorporació o la incorporació tardana a l'ensenyament reglat de nois i noies immigrants fa que molts d'ells quedin al marge dels canals i recursos normalitzats per a continuar la seva formació. La majoria tampoc tenen assolides les competències lingüístiques bàsiques per a continuar estudiant, la qual cosa tampoc els permet insertar-se laboralment.



L'Ajuntament de Tortosa, des de l'Àrea d'Acció Social i l'Espai Obert d'Aprenentatge de l'Àrea d'Ensenyament dins del Pla d'Atenció a la Diversitat Cultural, ha organitzat un seguit de cursos quatrimestrals amb la finalitat de facilitar la formació necessària per poder orientar-se cap a uns ensenyaments reglats i, posteriorment, accedir a un lloc de treball. Així mateix, el programa incorpora la participació dels joves i les joves en activitats de lleure i esport, on poden desenvolupar les seves habilitats i preferències.



Aquest espai supleix les mancances d'aquests nois i noies que poden ocupar el seu temps matinal per atendre a la seva formació en diferents mòduls: llengua, informàtica, coneixement de l'entorn, aproximació al món laboral, etcètera. D'aquesta manera, fent un seguiment i un itinerari individualitzat amb tutories, es podrà assessorar la seva posterior inserció als recursos normalitzats.



El primer dels cursos, destinats a nois i noies reagrupats majors de 16 anys, va començar el passat 6 d'octubre i es desenvolupara fins al 28 de gener de 2009. la resta tindran lloc de febrer a maig i de juny a setembre, amb un horari de 9.00 a 12.30 hores de formació i de 12.30 a 13.30 de tutories i suport psicològic. Les inscripcions, així com la realització dels cursos, tenen lloc a l'Espai Obert d'Aprenentatge al carrer Doctor Ferran 7, baixos, de Tortosa (informació a 977 44 52 64 / 977 51 13 80 / espai.tortosa@tortosa.cat).