ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/10/2008
L'equip de govern garanteix "austeritat" en el pressupost de 2009

El projecte de pressupost de l'Ajuntament de Tortosa per a 2009 preveu congelar els salaris de l'alcalde, dels regidors i de les assistències, d'acord amb el context econòmic actual. Així ho ha avançat la 5a tinent d'alcalde i portaveu del grup de CiU al govern, Meritxell Roigé. El portaveu del grup municipal d'ERC, Ricard Forés, soci de govern, ha afegit que els comptes per a l'any vinent seran "austers" i que "farem possible la congelació dels sous".



Aquest anunci s'ha fet públic en el transcurs del Ple ordinari municipal, amb motiu d'una moció del grup del PSC on es demanava la congelació dels sous dels alcaldes i regidors, així com del capítol de despesa corrent municipal, entre d'altres.



La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de CiU i ERC, l'abstenció d'ICV i el vot favorable del PSC i PP. La proposta socialista, que ha defensat el portaveu del grup, Joan Sabaté, també plantejava la congelació de les partides relacionades amb les indemnitzacions dels càrrecs electes per assistència a reunions dels òrgans col'legiats de l'administració municipal i consells d'administració de les empreses i societats municipals així com la congelació dels sous corresponents als caps de gabinet i assessors. La portaveu de CiU ha precisat que els membres dels consells d'administració d'empreses i societats municipals "ni cobren ni han cobrat mai" i ha recordat que en l'actual govern ha desaparegut la figura del cap de gabinet i assessors que hi havia hagut anteriorment.



Roigé (CiU) ha justificat el vot contrari a la moció, malgrat estar-hi d'acord en l'essencial, perquè "l'elaboració del pressupost és competència del govern municipal". Forés (ERC) ha posat en dubte que el Govern de l'Estat hagi estat "un dels primers governs europeus a intervenir davant de la crisi econòmica", tal com s'assenyala en el preàmbul de la moció, i ha fet notar que la proposta de congelar el capítol de despesa corrent implicaria congelar també la partides com el manteniment de la via pública. El portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, s'ha abstingut finalment perquè tot i "compartir l'esperit de la proposta" l'exposició de motius "és un petit pamflet propagandístic a favor del govern central", i ha assenyalat que "caldria blindar partides com Serveis Socials o Cultura perquè no paguin els plats trencats de la crisi". Finalment, el portaveu del grup del PP, Antonio Faura, ha donat suport a la moció malgrat "no ser el millor camí", ja que és una proposta "d'oportunitat política" i ha expressat les seves reserves a la congelació de la despesa corrent per la seva "complexitat". El portaveu socialista ha dit que l'aprovació de la moció tenia un "valor simbòlic" i ha lamentat no haver aconseguit la unanimitat dels grups municipals.



D'altra banda, el Ple ha aprovat la proposta d'acord de subscripció d'un conveni amb la Generalitat de Catalunya per a l'establiment d'un Punt de Trobada, servei destinat a atendre i prevenir la problemàtica que sorgeix en els processos de conflictivitat familiar i, en concret, en el compliment del règim de visites dels fills. Tots els grups municipals han donat suport als encàrrecs a la societat municipal GUMTSA per a l'execució de les obres de conservació i restauració de la portalada i façana de l'Església de Sant Domènec, i de l'obra d'enllumenat de la pista esportiva de Vinallop. Finalment, el Ple ha aprovat els preus públics de la Fira Ebreokasió 2008, que no registren increments, segons ha precisat el regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés.