ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/10/2008
Subvencions per la millora d'habitatges al nucli antic

L'Ajuntament de Tortosa subvencionarà fins al 50 per cent de les obres de reforma d'habitatges i edificis inclosos dins l'àmbit d'actuació del Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT). La rehabilitació de façanes i cobertes, la instal'lació d'ascensors i elements comuns, la substitució d'antenes i la incorporació de tecnologies de la informació podran rebre ajudes de fins a 12.000 euros.



Els beneficiaris poden ser persones físiques, entitats sense ànim de lucre i comunitats de propietaris, en qualitat de propietari, arrendatari o usufructuari de l'immoble. Queden exclosos els empresaris promotors.



Les ajudes podran arribar fins a un màxim del 50 per cent del cost de l'actuació, amb un límit determinat per a cada tipus de projecte. Les actuacions subvencionables són la rehabilitació total de façanes (màxim 6.000 euros); la conservació de cobertes (màxim 5.000 euros); les instal'lacions d'elements comuns als edificis -aigua, gas, electricitat o sanejament- (màxim 2.000 euros); la millora de les condicions d'accés i mobilitat, com la instal'lació d'ascensors (màxim 9.000 euros); la substitució i/o unificació d'antenes col'lectives (màxim 500 euros); i la incorporació de tecnologies de la informació (màxim 1.000 euros). En el cas que el sol'licitant demani ajudes per diversos conceptes, aquestes no podran superar el 50 per cent del cost global de les obres i el seu import màxim serà de 12.000 euros. Resten excloses les demolicions de façanes o el buidatge de l'interior dels immobles.



La regidora d'Urbanisme i Obres Públiques, Meritxell Roigé, ha constatat "la voluntat d'aquest govern d'apostar fermament per la recuperació del nucli antic, cosa que s'està demostrant amb la urbanització de diferents carrers i, ara, amb la publicació d'aquestes ajudes".



Les subvencions per a les actuacions realitzades durant 2008 poden sol'licitar-se a l'Oficina del Nucli Antic (c. de La Rosa, 17) o al Registre General de l'Ajuntament de Tortosa, i el termini finalitza el 10 de desembre. Les bases poden consultar-se a www.tortosa.cat.