ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 30/09/2008
L'Ajuntament de Tortosa posa en marxa l'Oficina del PINCAT per informar de les actuacions per rehabilitar el nucli antic
La nova oficina municipal, ubicada al carrer de la Rosa núm. 17, també prestarà els serveis de Borsa d'Habitatge de lloguer

L'Ajuntament de Tortosa ha posat en servei la nova Oficina del Nucli Antic (ONA) al carrer de la Rosa, al bell mig del centre històric de la ciutat. Des d'aquestes instal'lacions s'informarà als veïns de les actuacions que s'estan duent a terme per rehabilitar el nucli antic, així com els ajuts als quals poden optar els veïns i propietaris per particicipar en el procés per recuperar el barri. L'Oficina del Nucli Antic també té la missió d'explicar els projectes i accions de foment i millora de l'ocupació que complementen les actuacions urbanístiques i de dotació d'equipaments per tal d'acomplir els objectius del Pla Integral del Casc Antic de Tortosa (PINCAT). L'alcalde, Ferran Bel, ha afirmat que aquesta oficina "serà una eina útil per a la gent del barri" i ha recordat que era un compromís de l'equip de govern explicitat en el Pla d'Actuació Municipal (PAM), i que s'havia inclòs en les modificacions introduïdes recentment al PINCAT.



Les noves instal'lacions municipals al nucli antic també incorporen la Borsa d'Habitatge Local i Comarcal, des d'on s'informarà de la línia d'ajuts de la Generalitat per llogar un pis i les condicions que ha de requerir un habitatge per poder accedir a la borsa.



El telèfon de l'Oficina del Nucli Antic és el 977440696. Properament es presentarà una pàgina web amb informació completa sobre el PINCAT. Dins d'aquesta campanya informativa, s'ha posat en circulació un tríptic que, amb el lema "Saps què passa al nucli antic?", explica les diferents iniciatives que l'Ajuntament està impulsant al centre històric en el marc del PINCAT.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha inaugurat aquest vespre l'Oficina del Nucli Antic, acompanyat de la regidora d'Urbanisme i Obres Públiques, Meritxell Roigé, del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, de la coordinadora de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Montse Perelló, del conseller comarcal de Joventut, Francesc Gas, així com del president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luís Mora, i representants de les associacions de veïns i del Comitè d'avaluació i seguiment del PINCAT.



Estat d'execució


L'alcalde ha aprofitat aquest acte per informar del bon ritme en l'execució de les obres del PINCAT. Estan en marxa les obres d'urbanització del carrer de la Rosa, Taules Velles i plaça de la Cinta, així com les del carrer Gil de Frederic i Sensalsacosta. La urbanització dels carrers Carme i Mercaders s'iniciarà un cop finalitzades les obres dels enderrocs per a la construcció de l'edifici de les delegacions. Una altra obra emblemàtica, la de la plaça de l'Absis de la Catedral, ha començat recentment, junt a la del Portal del Romeu i dels carrers Capellans i Costa Capellans. Ferran Bel ha agraït "la paciència dels veïns" del barri davant les molèsties que generen aquestes obres. Així mateix, ha avançat que l'Ajuntament bonificarà el 90 per cent de l'import de les llicències d'obres per als negocis que vulguin instal'larse al nucli antic.