ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 07/09/2008
L'Ajuntament ret homenatge als tortosins absents en un emotiu acte a l'Espai Sant Domènec
Els Gegants de Tortosa fan el ball previ a la Missa en una remodelada plaça de la Cinta

L'Ajuntament de Tortosa ha celebrat la Diada del Tortosí Absent imposant les tradicionals insígnies als ciutadans que hi han participat. L'acte, que per segon any consecutiu se celebra el Diumenge de la Cinta, s'ha celebrat a l'Espai Sant Domènec. Els homenatjats, una vintena, resideixen la major part de l'any fora de Tortosa, a ciutats com Barcelona, Reus, Sant Celoni, Riudoms, Granollers, Canet de Mar, València, Eivissa o en diversos municipis de França.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de Festes, Jordi Folqué, i la reina de les Festes de la Cinta 2008, Sofia Lombarte, han estat els encarregats de lliurar les insígnies del tortosí absent als participants. L'acte ha continuat amb unes paraules de l'alcalde, que ha mostrat el seu agraïment als tortosins absents per la seva assistència a aquest acte. "Vosaltres sou Tortosa, per molts anys que porteu visquent fora. Formeu part de la nostra ciutat i us demano que, des d'allí on residiu, ens ajudeu a fer Tortosa encara més gran. L'Ajuntament també estarà al vostre costat quan ens necessiteu." La tradicional lectura d'un poema per part de Glòria Fandos ha tancat la celebració.



Els Gegants de la Ciutat de Tortosa han fet el tradicional ball en honor als tortosins absents. La corporació i els homenatjats han presenciat aquest ball a la plaça de la Cinta. Aquest és el primer acte festiu que es fa en aquesta remodelada plaça que, malgrat que encara no està finalitzada, ja permet apreciar l'actuació integral que hi ha fet l'Ajuntament en el marc del Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT), conjuntament amb els carrers de la Rosa i Taules Velles. Finalitzada l'actuació dels Gegants, s'ha celebrat la Missa en honor de la Verge de la Cinta.