ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 04/09/2008
Nou pàrquing de 200 places al Temple

Tortosa tindrà un nou aparcament soterrat, 23 anys després de la inauguració del pàrquing de la plaça Alfons. L'alcalde, Ferran Bel, ha anunciat que a primers de 2009 començaran les obres d'un aparcament soterrat de dues plantes, amb una capacitat per a uns 200 vehicles, que es construirà a la plaça del Carrilet, davant del CAP del Temple. Bel ha avançat que en els propers mesos s'anunciaran nous projectes d'aparcaments en altres zones de la ciutat.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé, i el regidor del barri del Temple, Joan Caballol, han presentat aquesta setmana el projecte de nou aparcament soterrat que es construirà a la plaça del Carrilet. El nou aparcament, que està inclòs al Pla d'Actuació Municipal (PAM) i era compromís de l'equip de govern, tindrà dues plantes amb unes dues-centes places d'estacionament de 5 x 2,5 metres per a turismes. Les obres d'aquest important projecte urbanístic s'iniciaran durant el primer trimestre de 2009 i el termini d'execució previst, que inclou la construcció de l'aparcament i la urbanització de la plaça, és de 2 anys. En el concurs per l'adjudicació del projecte es valorarà la reducció del termini de construcció. El cost d'aquesta obra és de 3 milions d'euros, dels quals 2,6 milions corresponen a l'aparcament i els 400.000 euros restants a la urbanització de la plaça del Carrilet.



Ferran Bel ha destacat la importància d'aquest projecte en la mesura que "des de fa 23 anys, Tortosa només té un aparcament de rotació de 180 places (plaça Alfons). Sembla mentida que amb el creixement que ha tingut la nostra ciutat en aquests anys no s'hagi fet cap estudi ni s'hagi planificat la construcció de cap nou aparcament."



Aquest pàrquing es construirà just davant del CAP del Temple, en l'espai públic que delimita l'avinguda Generalitat i els carrers Maria Rosa Molas i Lamote de Grignon. El 75 per cent de les places, aproximadament, seran de rotació i la resta de venda o dret de propietat. L'estudi preveu que es gestioni en règim de concessió durant un període de 50 anys. L'accés a l'aparcament es farà pel carrer Lamote de Grignon, al costat de l'oficina de turisme del Carrilet i la sortida estarà al carrer Maria Rosa Molas amb accés directe a l'avinguda Generalitat.



L'alcalde ha afegit que aquest nou aparcament "no resoldrà els problemes d'estacionament que té Tortosa, però serà un pas important", i ha avançat que properament es presentaran nous projectes d'aparcament a la ciutat. Bel ha incidit en el fet que el barri del Temple és un dels més necessitats d'aparcament a la ciutat, i ha destacat la seva bona ubicació al principal accés de Tortosa, cosa que permetrà prestar un millor servei als usuaris del CAP del Temple, de l'oficina de turisme o de l'estació d'autobusos.