ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 27/08/2008
L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa porta una exposició del rei Jaume I a Campredó
La mostra vol destacar la influència de l'Ordre del Temple en la vida del rei Jaume I el Conqueridor

L'església de Campredó acollirà avui 27 d'agost a les 20.00 hores la inauguració d'una exposició que pretén recrear l'estreta relació entre el rei Jaume I i els cavallers del Temple en un acte que comptarà amb la presència de l'arqueòloga ampostina Cinta Montanyés.


Aquesta mostra, en la qual la llum, la música, els audiovisuals i els panells busquen l'eficàcia expressiva a partir de la senzillesa i l'austeritat, trasllada al visitant a l'Edat Mitjana fent un recorregut per la infantesa del monarca a Monzón, la coronació a Lleida, la pujança de la Comanda de Miravet, la seva relació amb la Comanda de Tortosa i la Suda(on va residir) i la conquesta de Peníscola. Aquest viatge es completa amb un octògon, representant el mateix traçat que els Templers van copiar de la planta del Temple de Salomó per als seus edificis.


Cinc ajuntaments de Catalunya, el País Valencià i Aragó s'han posat d'acord per portar endavant aquesta mostra conjuntament, amb la productora Everness Digital com a promotora d'aquest projecte patrocinat pel Consorci Domus Templi. L'horari de visita a l'església de Campredó serà de dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 hores, els dissabtes de 19.30 a 21.00 hores i els diumenges de 18.00 a 21.00 hores. A partir del 8 de setembre, l'exposició es traslladarà a la Biblioteca Marcel'lí Domingo de Tortosa.