ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 11/08/2008
Tortosa renova la recollida selectiva

L'Ajuntament i el Consorci de Residus del Baix Ebre (REBE) han presentat el nou sistema de recollida selectiva EASY i les noves illes de contenidors, 67 en total, que s'han instal'lat a la ciutat de Tortosa i a l'EMD de Jesús. Tot seguit es renovaran les 21 illes que hi ha a Campredó, Bítem, els Reguers i Vinallop. En total, al municipi de Tortosa es renovaran 88 illes de contenidors. El contenidor de fracció orgànica s'afegirà durant el mes de setembre, quedant integrat a les noves illes de contenidors.



En la presentació del nou sistema, que ha inclòs una demostració de la recollida, han assistit l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president del REBE, Dani Andreu, el regidor de Serveis, Joan Sanahuja, i el regidor de Medi Ambient, Valentí Marín.



El nou sistema de recollida selectiva, que el REBE està estenent a tot el Baix Ebre, té com a principals avantatges la integració dels diferents contenidors en una única illa (paper-cartró, vidre, envasos lleugers i fracció orgànica), la qual cosa fa que els ciutadans només hagin de fer una ruta per reciclar, facilitant d'aquesta manera la recollida selectiva. A més, es tracta d'un sistema de dignifica el paisatge urbà, ja que les illes de contenidors tenen un disseny més estilitzat i uniforme, cosa que genera un menor impacte visual. Un altre dels avantatges és la tecnificació del sistema de recollida, totalment automatitzat, que permet una major rapidesa i precisió en l'operació de descàrrega dels residus.



La implantació del nou model de recollida selectiva en illes compactes es farà en diferents fases. Aquest cap de setmana s'han instal'lat a Tortosa ciutat (58 illes en superfície + 3 illes soterrades) i a l'EMD de Jesús (9 en superfície + 1 soterrada). A partir d'avui i en els propers dies es renovaran a Campredó (7 illes en superfície), Bítem (7), els Reguers (5) i Vinallop (2). El 8 de setembre s'implantarà per primera vegada als pobles la recollida de la fracció orgànica amb un contenidor que s'afegirà a les illes ja existents. I a Tortosa i a Jesús, aquest contenidor d'orgànica s'instal'larà el 22 de setembre.



L'alcalde, Ferran Bel, s'ha mostrat confiat en què el nou sistema permetrà incrementar el percentatge de residus recollits de manera selectiva i ha recordat que l'Ajuntament i el REBE faran campanyes per sensibilitzar i informar la població. Bel ha afegit que "ara ja no hi haurà excuses per no reciclar" i ha advertit que l'Ajuntament sancionarà les conductes incíviques en aquest àmbit. El president del REBE, Dani Andreu, ha dit que "hem de fer tots plegats un esforç per reciclar" i ha recordat que l'increment en la recollida selectiva es tradueix en una rebaixa del rebut de la brossa.



L'Ajuntament de Tortosa ja ha iniciat també el soterrament d'aquestes illes de contenidors, que es farà progressivament al llarg dels propers anys. A data d'avui ja hi ha 4 illes soterrades operatives en recollida selectiva al municipi, que l'Ajuntament ha instal'lat a l'Hospital Verge de la Cinta, al carrer Barcelona (davant Consell Comarcal), a la cruïlla dels carrers Tivenys/Felip Pedrell i a la Unitat d'Actuació 13 de Jesús. En aquest sentit, l'alcalde ha afegit que en les àrees de Tortosa on s'hagi d'urbanitzar s'aprofitarà per soterrar contenidors.



Simultàniament a la renovació de la recollida selectiva es farà una campanya de comunicació per informar a la població, a base de xerrades informatives, bustiatges i visites porta a porta.