ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/08/2008
L'Ajuntament de Tortosa presenta l'Escola Taller Coll de l'Alba, que rehabilitarà l'antiga comissaria de Policia
Quaranta joves d'entre 16 i 24 anys participen en aquest nou projecte formatiu

L'Ajuntament de Tortosa ha presentat avui els primers treballs de l'Escola Taller Coll de l'Alba, que ha iniciat la rehabilitació de l'edifici que va acollir l'antiga Comissaria de la Policia Nacional, al carrer Enric Bayerri, al costat de l'edifici consistorial. El projecte compta amb la participació de quaranta joves d'edats compreses entre els 16 i els 24 anys, en situació d'atur, que rebran formació en diferents especialitats d'ofici i que hauran d'aplicar en la restauració de l'edifici que, un cop rehabilitat, acollirà les oficines municipals d'Acció Social.



Els alumnes de l'Escola Taller Coll de l'Alba es formaran en les especialitats de paleta, pintura, manyeria, fusteria i lampisteria, i també rebran classes d'informàtica, català, laboral i empresa. L'equip formatiu està composat per una directora, una cap d'estudis, un administratiu i cinc professors. Aquest projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb cofinanciació del Fons Social Europeu. L'import de la subvenció és de 1.039.250 euros, als quals s'ha d'afegir el cost de materials, que sufragarà l'Ajuntament de Tortosa.



A la presentació de la nova Escola Taller han assistit l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora d'Acció Social, Anna Algueró, el representant dels Serveis Territorials de Treball de la Generalitat de Catalunya, Jesús Sorribes, i la directora de l'Escola, Rosana Miquel, així com la resta de l'equip formatiu del projecte.



Sorribes ha destacat el caràcter urbà d'aquesta intervenció, a diferència d'altres escoles tallers que ha tingut Tortosa anteriorment, i ha insistit en què el principal propòsit d'aquest projecte és proporcionar una sortida laboral als joves que hi participen. Cal assenyalar que la majoria dels alumnes són nouvinguts i que el seu pas per l'Escola Taller suposa una bona eina d'integració al món laboral i també a la ciutat.



L'alcalde, Ferran Bel, ha afegit que un edifici de les característiques com el de l'antiga Comissaria permet posar en pràctica les habilitats necessàries dels divesos oficis que s'hi ensenyaran. Bel ha agraït la implicació de l'equip directiu i formatiu de l'Escola. En relació a la ubicació dels serveis municipals d'Acció Social en aquest immoble, una vegada rehabilitat, l'alcalde ho ha emmarcat en la remodelació integral de l'Ajuntament, que començarà a visualitzar-se la propera tardor amb les obres destinades a fer accessible l'edifici: s'instal'larà un ascensor i la planta baixa es destinarà a un gran Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC), amb la idea que qualsevol tràmit pugui resoldre's en aquesta àrea. L'alcalde preveu que aquesta àmplia remodelació pugui estar conclosa en dos anys i ha assenyalat que l'objectiu últim és "prestar un millor servei al ciutadà".



Al marge de la rehabilitació de l'antiga Comissaria, l'Escola Taller també farà intervencions puntuals a la Nau del Parc Municipal i a l'ermita del Coll de l'Alba, entre d'altres. En el decurs dels dos anys que durarà l'Escola Taller, es contactarà amb empreses de diferents sectors perquè coneguin el treball que s'està fent amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral dels alumnes al final del projecte.