ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/07/2008
Jarabe de Palo i Antònia Font, a la Cinta 2008

Els mallorquins Antònia Font i Jarabe de Palo encapçalen el cartell musical de la propera edició de les Festes de la Cinta, que enguany se celebraran entre els dies 6 i 13 de setembre. L'entrada a aquests dos concerts i a la resta de nits amb ball d'orquestra serà gratuïta. La Cinta 2008 renova l'aposta per implicar a les entitats i associacions de la ciutat i per fer unes festes populars.



El grup de Pau Donés, autors d'èxits comercials com La Flaca, Depende o Bonito, actuarà en concert el dimecres 10 de setembre, vigília de la Diada, a la plaça del pavelló firal. A la mateixa plaça, el to festiu i fantàstic de les cançons dels mallorquins Antònia Font podrà escoltar-se l'última nit de festes, la del dissabte 13 de setembre, tot just després dels focs artificials. El regidor de Festes, Jordi Folqué, ha destacat "l'important esforç que ha fet l'Ajuntament per garantir unes festes populars, amb concerts de la talla de Jarabe o Antònia Font".



En la presentació dels primers detalls del programa de la Cinta 08, Folqué ha valorat que la voluntat de l'Ajuntament és "aconseguir una alta participació, com va passar l'any passat" per la qual cosa "hem tornat a apostar perquè les entitats i associacions de la ciutat tinguin un paper destacat". En relació al debat sobre el model de festes, el regidor ha recordat que l'edició d'enguany i la de 2009 estaran marcades per la presència de la Diada de l'11 de setembre dins la setmana de festes, la qual cosa obliga a mantenir l'actual format de dissabte a dissabte.



Entre les novetats d'enguany hi ha el trasllat al dissabte anterior, el 30 d'agost, de la Proclamació de la Reina, amb l'objectiu "de donar-li més relleu i descongestionar d'actes la setmana de festes". L'ofrena es manté el primer dissabte però amb alguns canvis per fer-la més àgil i amb un menor temps de durada. El Ball de la Reina, que també es farà a la plaça del davant del pavelló firal, tindrà un nou format quant a escenografia, engalanament i guió, amb la idea de donar-li més prestigi i solemnitat.



El Festival Ebre Terra de Vent torna enguany, entre els dies 11 i 14 de setembre, dedicat a la cultura i a la tradició japonesa. Es mantenen el Carrilet i les Músiques del Món, el Dia del Tortosí Absent (dilluns 8) i el Dia de la Gent Gran (dimarts 9). El Dia del Xiquet (dilluns 8) introdueix un seguit d'activitats vinculades més estretament amb els jocs tradicionals. El XXV Correfoc de les Terres de l'Ebre es farà, com sempre, l'últim dissabte amb una alta participació de colles i un acte inicial. El repartiment del panoli també inclou una novetat: la tradicional degustació de mistela.