ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 30/05/2008
Ajuntament i Generalitat constaten un increment important en l'execució del PINCAT

L'Ajuntament de Tortosa i la Generalitat s'han felicitat pel 'canvi de tendència" que s'ha produït en els últims mesos en la redacció i execució de projectes de rehabilitació del nucli antic inclosos en el PINCAT. El delegat del Govern, Lluís Salvadó, ha reconegut un 'important canvi de ritme" que permetrà incrementar el percentatge d'execució del Pla, mentre que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assenyalat que en els últims mesos s'han redactat projectes per urbanitzar vint carrers: 'ara sí, amb el PINCAT hem assolit una velocitat de creuer".



Aquest dijous s'ha reunit la Comissió de Seguiment del PINCAT, per segona vegada durant el mandat i per primera aquest 2008, on s'ha informat de l'estat d'execució del Pla.



L'alcalde ha informat que totes les obres que s'havien d'iniciar durant aquest any ja estan en marxa i que durant el segon semestre de 2008 es redactaran els projectes que s'han d'executar l'any 2009. L'any 2007, el PINCAT va tancar-se amb un estat d'execució del 15 per cent, molt per sota del previst. En relació als terminis, l'alcalde ha assenyalat que si bé el PINCAT finalitza l'any vinent, es plantejarà demanar un any més per tal de garantir l'execució de les obres previstes.



En la Comissió de Seguiment d'avui s'han anunciat diferents modificacions del Pla Integral, algunes de les quals motivades per l'aprovació en retard del POUM. Una altra modificació es tramitarà per tal d'incloure el cost de la reforma de l'Espai Sant Domènec.



A preguntes dels periodistes, l'alcalde s'ha referit a la situació financera derivada del retard en l'execució del PINCAT. 'Els nou milions d'euros que ha d'aportar l'Ajuntament s'havien de repartir en quatre anys, ara ho hem de fer en dos anys i això, lògicament, afecta la situació financera de l'Ajuntament." Tanmateix, Ferran Bel ha dit que aquesta situació no comprometrà l'execució del PINCAT i que s'està treballant per donar una solució estructural a la situació financera de l'Ajuntament.



Finalment, l'alcalde ha volgut agrair la col'laboració dels diferents departaments de la Generalitat en l'execució del Pla Integral, especialment el Departament d'Agricultura i la Comissió de Patrimoni, ja que permet 'garantir el ritme de treball". Bel ha destacat les actuacions complementàries al PINCAT, com ara la posada en marxa pel Departament de Treball, anomenada 'Treball als barris", i n'ha avançat una altra que posarà en servei el Departament de Salut.