ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 27/05/2008
El CD Tortosa anuncia la celebració del centenari

La Junta Directiva del CD Tortosa ha escollit l'Ajuntament de la ciutat com a escenari per anunciar la celebració dels 100 anys d'història del club. El president de l'entitat, Santi Pelejà, que ha comparegut acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, del regidor d'Esports, Pere Panisello, i dels autors de l'informe que certifica el centenari del club, Enrique Viñas i Bernat Navarro, ha reconegut que es tracta d'una notícia 'sorprenent i inesperada, molt important per al club i per a la ciutat". Pelejà ha afegit que la confirmació que el CD Tortosa és un club centenari és fruit d'un rigorós estudi, documentat per l'historiador esportiu Enrique Viñas, amb el suport del Secretari de la Junta, Bernat Navarro. L'esmentat estudi ha rebut l'aval de la Federació Catalana de Futbol i de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat. El president del CD Tortosa ha avançat que properament es constituirà una Comissió especial que s'encarregarà de l'organització dels diferents actes de commemoració dels cent anys del club.



Enrique Viñas ha revelat que l'actual CD Tortosa va néixer l'abril de 1909 fruit de la fusió de dues entitats: el Team Club, vinculat a la penya ciclista de la ciutat, i el Team Principal. Els primers partits es van jugar a la plaça de bous mentre que el primer matx contra un equip d'entitat es va jugar contra el Tarragona. Posteriorment el CD Tortosa, que inicialment va ser denominat Futbol Club Tortosa, va adquirir uns terrenys als accessos a la ciutat per la carretera de l'Aldea per fer-hi el seu camp. L'any 1914 el club passa a anomenar-se Esport Club Tortosa i el segon camp s'ubica a la plaça del Carrilet, davant d'on avui hi ha el CAP el Temple. El 1921 es fusiona amb una altra entitat i passa a dir-se Imperial Tortosa Esportiu. Finalment, el 1934 adopta el nom amb el qual és conegut fins avui: Club Deportiu Tortosa.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha dit que l'Ajuntament s'afegirà de manera entusiasta als actes de celebració que decideixi el club i ha recordat que el centenari del CD Tortosa s'afegeix al d'altres entitats també centenàries de la ciutat com l'Orfeó Tortosí o la Cambra de Comerç.



La compareixença davant dels mitjans de comunicació per anunciar el centenari del CD Tortosa s'ha fet coincidir amb l'anunci, per part del president del CD Tortosa, de la renovació del jugador Jonathan.