ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 11/02/2025
Tortosa posa en marxa el projecte de patis oberts a les escoles de la Mercè i Remolins i a l'institut escola El Temple
La iniciativa forma part del projecte Infància en futur finançat per la Generalitat i impulsat per entitats socioeducatives. L'Ajuntament preveu obrir més patis
Tortosa posa en marxa el projecte patis oberts amb l'objectiu que infants, adolescents i famílies puguen utilitzar-los com a espai d’ús públic fora de l’horari escolar, en cap de setmana. Concretament, el pròxim 22 de febrer s'obriran els patis dels dos centres escolars de la ciutat històrica, La Mercè i Remolins, i el de l'institut escola El Temple. Avui l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; el regidor d'Educació, Víctor Grau, representants de les entitats socioeducatives: Blanquerna, Atzavara-Arrels, Avant Ebre, Creu Roja, Càritas, Gentis i la Fundació Pere Tarrés i el director de l'escola La Mercè, Carlos Blanch, han presentat la iniciativa.

"Facilitem una alternativa de lleure en un context segur i de proximitat, optimitzant l’ús dels centres escolars i fent possible l’ús del pati com a espai inclusiu de joc i d'interrelació comunitària", ha manifestat l'alcalde de Tortosa. Patis oberts forma part del projecte 'Infància en futur', un projecte que naix de la convocatòria de subvencions del departament de Drets Socials per a l'abordatge de la pobresa infantil en cinc barris de Catalunya, entre els quals la ciutat històrica de Tortosa. Es tracta d'un projecte que promou iniciatives centrades en la millora del rendiment educatiu d’infants i adolescents, el foment i la promoció d’hàbits per a una alimentació saludable i de la pràctica de l’activitat física, la seua participació en activitats d’educació en el lleure i el suport i l’acompanyament a les seues famílies per a l’obtenció d’ajuts i prestacions.

"Quan va sortir la convocatòria dels ajuts, l'Ajuntament va convocar les diferents entitats que treballem amb infància a la ciutat per tal de coordinar un projecte conjunt i evitar que cada entitat fes la seua proposta", ha explicat Núria Palau, directora tècnica de Blanquerna. Així, les set entitats (Atzavara-Arrels, Avant Ebre, Càritas, Creu Roja, Gentis, Pere Tarrés i Blanquerna), que ja acostumen a treballar conjuntament, van fer una proposta conjunta d'actuació i han aconseguit una subvenció pel període 2024-2025 de 495.294 euros.

A més dels patis oberts, Infància amb futur inclou altres activitats com tallers de suport educatiu especialitzat, mentoria socioeducativa, activitats artístiques, menjadors infantils, activitats de lleure, esport i natura, mentoria esportiva, tallers de famílies i espais socioeducatius d'ajuda mútua, entre altres.

Pel que fa als patis oberts, formen part del programa Infància en futur els dels dos centres de la ciutat històrica, mentre que l'Ajuntament, a través del pla educatiu d'entorn, ha sumat també el pati de l'institut escola El Temple a la iniciativa. "El projecte de promoure que infants i joves disposen d'aquests espais públics va més enllà del nucli històric i aquest mes de febrer també obrirem el pati del Temple i en breu un altre pati a l'altre marge del riu, el de l'escola Cinta Curto", ha assenyalat el regidor d'Educació.

Cada pati escolar obert disposarà d’un servei de monitoratge encarregat d’obrir i tancar el pati escolar dins dels horaris previstos, vetllar pel bon ús de les instal·lacions i procurar establir dinàmiques de relació entre els infants, els adolescents i les famílies. Els patis escolars garanteixen un entorn segur i de proximitat en horari extraescolar, en el qual les famílies optimitzen l’ús dels centres escolars i permeten connectar amb la vida del barri.