ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 24/04/2008
Els XIX Jocs Juvenils Europeus 2008 reuniran a Tortosa més de 300 esportistes

Del 9 al 12 de maig, Tortosa es convertirà en la ciutat d'acollida de més de 300 esportistes arribats de les diferents ciutats agermanades amb la capital del Baix Ebre i amb el municipi francès d'Avinyó. Van ser aquestes dos ciutats les quals, l'any 1972 van organitzar conjuntament els primers Jocs Juvenils Europeus que van tenir lloc a Tortosa, invitant a totes les seves respectives ciutats agermanades a participar-hi. Aquestes petites olimpíades juvenils, que es celebren amb caràcter bianual, arriben ara a la seva 19a edició.



Aquesta 19a edició ha estat presentada per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat pels regidors de les àrees d'Esports, Pere Panisello, i d'Agermanaments, Emili Lehmann. Bel ha expressat el seu convenciment de que aquests jocs 'són una manera d'estretir els lligams que tenim amb les altres ciutats europees agermanades, i per això també és un honor i una responsabilitat per a Tortosa poder-los organitzar enguany". L'alcalde ha fet, tanmateix, una crida a la participació: 'Convido a tots els tortosins i tortosines a afegir-se a aquesta celebració -ha dit- perquè és molt important per a aquests Jocs poder comptar amb el suport de la ciutadania, no només en l'aspecte esportiu, sinó també en les altres activitats de diferent caire que s'han programat".



Per la seva banda, el regidor de l'àrea d'Agermanaments, Emili Lehmann, ha volgut destacar el fet que Tortosa hagi estat històricament la impulsora d'aquest projecte esportiu, 'el qual enforteix els vincles que tenim amb totes les ciutats participants". Finalment, el regidor d'Esports, Pere Panisello, ha volgut agrair a tots els esportistes 'la gran il'lusió que han posat en aquests jocs", remarcant tanmateix la importància de l'elevat número d'esportistes i delegacions que arribaran a Tortosa per a la celebració d'aquesta edició.