ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/09/2024
El geòleg Álvaro Arasa pronunciarà la conferència de la Diada a l'Ajuntament de Tortosa
L'acte institucional tindrà lloc al saló de plens i acabarà amb la interpretació de l'himne dels Segadors a càrrec dels Gaiters de l'Aguilot
El doctor en Ciències Geològiques Álvaro Arasa Tuliesa serà l'encarregat de pronunciar la conferència institucional de la Diada al saló de plens de l'Ajuntament de Tortosa el pròxim 11 de setembre, a les 11.00 hores. Una conferència que porta per títol 'Un cant a la terra i a les muralles' en què el geòleg abordarà qüestions vinculades als orígens de les Terres de l'Ebre com ara la formació dels diferents tipus de roques que trobem als Ports, les restes de fòssils de Mig Camí, el riu Ebre i l'evolució del Delta i el conjunt emmurallat de Tortosa.

Arasa és membre del grup de treball EbreRecerca, que es dedica a la recerca científica d'aspectes relacionals amb les ciències naturals i experimentals, fa difusió de la recerca i organitza cursos de formació. Un grup format per persones que provenen de diferents àmbits de coneixement del medi. Entre els treballs que ha dut a terme Arasa cal destacar l'elaboració de materials diversos sobre l'entorn naturalístic del Parc Natural dels Ports, l'origen del riu Ebre, la qualitat de les aigües i també ha col·laborat en els estudis geològics del pla director de les muralles de Tortosa.

L'acte institucional es tancarà amb la interpretació de l'himne nacional de Catalunya Els Segadors, que anirà a càrrec de membres del grup dels Gaiters de l'Aguilot.