ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/09/2024
El ple de l'Ajuntament aprova la modificació puntual del POUM per fer realitat el projecte dels Josepets
La sessió plenària extraordinària ha aprovat la descatalogació d'una de les naus del complex que està en ruïna i ja ha perdut el valor patrimonial
El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui en sessió extraordinària l'aprovació provisional de la modificació puntual del pla d'ordenació urbanística (POUM) que afecta la fitxa 120 del catàleg d'edificis i conjunts urbans i rurals de caràcter històric, artístic i ambiental del municipi que fa referència al col·legi Sant Josep. Concretament, es descatalogarà una de les naus dels Josepets que està en ruïna i, per tant, ja ha perdut el valor patrimonial. La proposta s'ha aprovat amb els vots dels grups de govern Movem Tortosa-PSC i ERC, amb el suport de la CUP i ha rebut el vot en contra de Junts per Tortosa.

L'aprovació de la modificació puntual del POUM es traslladarà a la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE), perquè en faci l'aprovació definitiva. Un pas necessari per fer realitat el projecte esportiu i cultural dels Josepets, que compta amb una subvenció d'1,5 milions d'euros del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports.

D'altra banda, el ple ha aprovat una modificació pressupostària que permetrà finançar diverses actuacions. En aquest sentit, es destinaran 100.000 euros a la xarxa de camins municipals; 51.804 euros a la instal·lació de sistemes fotovoltaics en equipaments municipals i 10.000 euros a la millora de les instal·lacions, entre altres actuacions. La modificació pressupostària ha rebut el vot favorable dels grups del govern local, l'abstenció de la CUP i el vot contrari de Junts.

En un altre ordre de coses, el ple ha aprovat els preus públics d'aparcament del pàrquing de la plaça Alfons XII per a l'any 2024, amb el vot favorable de tots els grups a excepció de Junts que s'hi ha abstingut. Era necessari establir aquests preus públics després que l'Ajuntament ha assumit temporalment el servei de gestió i explotació de l'aparcament. Uns preus que s'han mantingut i s'ha incorporat la tarifa per aparcament de bicicletes. Finalment, el ple ha aprovat la creació de la plaça de cap de gabinet d'alcaldia, amb el vot a favor dels grups de govern, l'abstenció de la CUP i el vot en contra dels regidors de Junts per Tortosa.