ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 27/08/2024
L'Ajuntament de Tortosa modificarà el POUM per tirar endavant el projecte esportiu i cultural als Josepets
La proposta es portarà a debat en un ple extraordinari, en què també es plantejarà una modificació pressupostària per ampliar la inversió en camins municipals
L'Ajuntament de Tortosa farà una modificació puntual del pla d'ordenació urbanística (POUM) per descatalogar una part de l'antic col·legi Sant Josep i tirar endavant l'actuació en aquest complex on es farà una sala esportiva coberta i es rehabilitaran les naus, que a més de l'ús esportiu també es destinaran a usos culturals i socials. Concretament, es modificarà la fitxa 120 del catàleg d'edificis i conjunts urbans i rurals, que fa referència a l'antic col·legi Sant Josep, que està catalogat com a bé cultural d'interès local.

"Portarem al plenari de l'Ajuntament l'aprovació provisional d'aquesta modificació del planejament urbanístic, per poder-la traslladar aquest mateix mes de setembre a la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre que en farà l'aprovació defintiva", ha explicat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. Només es descatalogarà una part de l'immoble, donat que ha perdut els valors patrimonials pels quals va ser protegit.

L'actuació als Josepets compta amb una subvenció del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports d'1,5 milions d'euros.

D'altra banda, també es debatrà en la pròxima sessió plenària de l'Ajuntament una modificació pressupostària per finançar diverses actuacions. En aquest sentit, es destinaran 100.000 euros més a la millora de la xarxa de camins municipals, que és molt extensa i on és necessari actuar. També es destinaran 51.804 euros a la instal·lació de sistemes fotovoltaics en equipaments municipals, un pressupost que complementarà la partida ja prevista de 400.000 euros pels panells solars que s'instal·laran al pavelló firal, el pavelló de Ferreries i l'escola de la Mercè. "L'objectiu és reduir la tarifa energètica i apostar per energies renovables", ha dit l'alcalde.

També es destinaran 10.000 euros a la millora de les instal·lacions del Centre d'Acollida Animal , on serà la primera vegada que l'Ajuntament inverteix directament per millorar les instal·lacions del refugi d'animals, que gestiona l'entitat Petjades de l'Ebre. Altres projectes que es finançaran amb la modificació pressupostària seran la redacció del projecte de renaturalització del passeig de Ribera, el pla local d'implantació de carrils bici, l'aportació a les EMD de Jesús i Bítem per les llars d'infants municipals i la creació de la plaça de cap de gabinet d'alcaldia.