ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 21/07/2024
La XXVII Festa del Renaixement acaba amb un balanç positiu i èxit total de participació
El nucli històric de Tortosa ha rebut més de 225.000 visitants durant els quatre dies de la Festa. El 2025 la Festa se centrarà en els gremis al segle XVI
La XXVII Festa del Renaixement acaba avui amb un balanç molt positiu i èxit de participació. Una edició que ha portat al nucli històric de Tortosa més de 225.000 visitants els últims quatre dies, segons l'estimació realitzada per l'Ajuntament tenint en compte la venda d'entrades als espectacles, l'ocupació dels establiments hotelers de la zona i del sector de la restauració, les tavernes i el comerç. "Tanquem una altra edició de la Festa del Renaixement exitosa, cada any aquesta festa de recreació històrica supera les expectatives", ha valorat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, just abans de l'inici de la Gran Desfilada i Actuació dels grups participants que aplega 600 persones i ompli a vessar els carrers de la ciutat.

Pel que fa a la venda d'entrades als espectacles de pagament, el regidor de la Festa del Renaixement, Víctor Grau, ha detallat que l'ocupació mitjana ha estat del 95%, sobretot ahir dissabte, el dia de més afluència de visitants en què bona part dels espectacles van exhaurir els passis. També els espectacles gratuïts han atret milers de persones als carrers i places de la ciutat.

També ha tornat a funcionar l'àrea d'autocaravanes habilitada a l'exterior del pavelló firal, on s'hi han instal·lat més de 40 autocaravanistes.

D'altra banda, enguany ha tingut lloc la primera edició de la Fira dels Temps, la Fira Internacional d'Espectacles de Recreació Històrica, que ha rebut programadors de procedència diversa (catalans, espanyols, portuguesos, francesos i italians) atrets per la diversitat d'espectacles, disciplines i arts mostrades. Concretament, s'han interessat per les estrenes de la Festa, recollides a l'itinerari 8 del programa.

Novetats 2025

I si enguany la Festa del Renaixement s'ha centrat en la figura de Cristòfol Despuig, amb motiu del 450è aniversari de la seua mort, pel que fa a l'eix temàtic de la pròxima edició, l'alcalde ha avançat que seran les confraries i els gremis de la Tortosa del segle XVI. Finalment, pel 2025 l'Ajuntament prepara una Trobada Internacional de Grups Abanderats.