ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 12/06/2024
L'Ajuntament de Tortosa obté una subvenció de 300.000 euros per renovar el sistema de climatització del mercat
Els socis de govern, Movem-PSC i ERC, fan balanç del primer any de mandat en què han prioritzat la millora dels equipaments municipals i la via pública
El govern de Tortosa ha fet avui balanç del primer any de mandat en què ha prioritzat el manteniment i la millora dels equipaments municipals i de la via pública, i en què sosté que ha posat el fil a l'agulla a projectes estratègics com l'actuació a les muralles, amb el circuit verd i la rehabilitació del fortí del Bonet; actuacions al nucli antic amb el programa Barris amb Futur i l'acord per instal·lar l'Arxiu a l'antic balneari d'en Porcar i la construcció de dues llars d'infants públiques. Així ho han explicat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la primera tinent d'alcaldia, Mar Lleixà, i el segon tinent d'alcaldia, Víctor Grau, que també han destacat la bona entesa entre els socis de govern.

"Tanquem aquest primer any amb un balanç molt positiu del pacte de govern progressista a Tortosa que ha permès encarrilar un projecte de ciutat pensat en les persones, en les necessitats dels tortosins i les tortosines i no en la política d'aparador", ha dit Jordan. En aquest sentit, l'alcalde ha avançat que es renovarà el sistema de climatització del mercat i del museu municipal.

Així, l'Ajuntament ha aconseguit una subvenció del departament d'Acció Climàtica de la Generalitat de mitigació i adaptació al canvi climàtic de 300.000 euros per la renovació del sistema de climatització del mercat. També el Museu de Tortosa rebrà una subvenció de 78.960 euros del departament de Cultura per la climatització. "Durant aquest primer any hem detectat importants mancances de manteniment en els equipaments municipals, per la qual cosa és una prioritat dotar-los dels mitjans necessaris: climatització, reparació de goteres i eliminació de barreres arquitectòniques", ha detallat l'alcalde.

Una de les principals inversions previstes per l'Ajuntament el 2024 i 2025 és la construcció de dues llars d'infants públiques, que ja compten amb una subvenció d'1,5 milions d'euros dels fons Next Generation per la construcció i posada en marxa, i que l'alcalde ha anunciat avui també rebran finançament del pla Impuls Dipta. Concretament, a través del nou model de cooperació econòmica i d'assistència de la Diputació amb els municipis, l'Ajuntament de Tortosa rebrà enguany 370.000 euros en inversió: 160.000 per la construcció de la llar d'infants de Ferreries i 210.000 euros per la llar del Temple.

També, a través del pla Impuls Dipta Tortosa rebrà una subvenció de 196.114,83 euros per la instal·lació de plaques fotovoltaiques enguany i de 220.000 euros per obres i adquisicions en vials, serveis, instal·lacions i equipaments el 2025.

L'actuació al nucli històric i el conjunt emmurallat és una de les prioritats del govern local. Així, durant els pròxims mesos a més del projecte del circuit verd de les muralles, que potenciarà el cicloturisme amb la creació d'una ruta que anirà des del fortí d'Orleans fins a la Torreta de Remolins, s'actuarà al fortí del Bonet. Un projecte amb un cost de 328.000 euros que preveu un seguit d'intervencions encaminades a evitar el deteriorament progressiu del fortí, reconstruir les parts esfondrades i fer-ne una rehabilitació estructural. També s'actuarà al balneari d'en Porcar, amb l'inici de la rehabilitació d'un dels pavellons i els tràmits pel trasllat de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre.

D'altra banda, per tal de millorar el percentatge de recollida selectiva, l'últim trimestre de l'any es desplegarà el sistema de recollida porta a porta de les escombraries a Campredó. De fet, està pendent d'adjudicació el contracte de subministrament de cubells i contenidors i els dies 17 i 18 de juny es faran assemblees informatives a Campredó i Font de Quinto.

Una altra de les prioritats del govern és fer viables els terrenys del camí de Roquetes per fer possible la construcció del nou hospital. En aquest sentit, l'Ajuntament ha sol·licitat a la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre el règim especial per fer possible la construcció del centre sanitari en uns terrenys que estan classificats com zona inundable. Paral·lelament, l'Ajuntament treballa en l'adquisició de la totalitat dels terrenys i en la modificació del POUM.

Finalment, el govern de Tortosa continuarà amb l'acusació particular del cas Efial, amb l'objectiu de recuperar els diners que presumptament es van defraudar a l'Ajuntament entre el 2008 i el 2012. Un possible frau d'1,6 milions d'euros per contractes irregulars a través de GUMTSA, la societat urbanística que presidia Meritxell Roigé.