ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 31/05/2024
Arranca la campanya solidària de recollida d'aliments de primavera que mobilitza 400 voluntaris a Tortosa
Avui i demà 1 de juny es poden fer les aportacions, principalment oli i llet, al mercat municipal, la cooperativa Soldebre i els supermercats de la ciutat
Un total de 400 voluntaris participen avui divendres i demà, 1 de juny, en la campanya solidària de recollida d'aliments de primavera, organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Tortosa, el Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial, Creu Roja, la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta i Protecció Civil. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la regidora d'Acció Social, Dolors Bel; el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray i representants de les entitats socials implicades en la campanya han donat aquest matí al mercat municipal el tret de sortida de la campanya.

"Fem una crida als tortosins i les tortosines perquè participen en la campanya, Tortosa som una ciutat solidària com ho hem demostrat tantes vegades i estic convençut que aquesta campanya de recollida d'aliments que és tan necessària serà també un èxit", ha dit Jordan. Per la seua banda, la regidora d'Acció Social ha recordat que des d'Europa s'ha canviat el sistema de provisió d'aliments a les famílies vulnerables que es farà a través de targetes moneder. "Mentre estem en aquest procés de transició aquestes campanyes solidàries de recollida d'aliments són encara més necessàries", ha dit Bel.

Per la seua banda, el portaveu del Banc dels Aliments ha explicat que enguany es demanen especialment dos tipus de productes: llet i oli, ja que es tracta de dos aliments molt necessaris d'un alt valor nutritiu.

Finalment, els organitzadors de la campanya solidària han agraït la resposta del voluntariat que s'ha afegit a la campanya, 250 persones que han respost a la crida feta fa un parell de setmanes i 150 voluntaris implicats directament en les diferents entitats socials.