ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 17/05/2024
Tortosa celebra el Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia
La data coincideix amb la retirada per part de l'OMS de l'homosexualitat de la llista de malalties mentals, l'any 1990
Com cada 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia, coincidint amb la data en què, ara fa trenta-quatre anys, el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va retirar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

La regidora d'Igualtat, Feminismes i Drets Socials de l'Ajuntament de Tortosa, Mar Lleixà, ha explicat, en el marc de la lectura del Manifest del 17M celebrada davant de la bandera LGBTI+ que, per commemorar la data, s'ha situat a la façana de l'edifici consistorial, que "han estat renovats els membres del Consell LGBTI+, i estem, així mateix, revisant el Pla de Polítiques LGBTI+".

També ha anunciat que el proper 13 de juny tindrà lloc una sessió a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa, a les 18.30 h, on es farà un procés participatiu i ciutadà que permetrà poder tancar aquest Pla i ser aprovat, en breu, pel Ple de l'Ajuntament. "Això ens permetrà -ha afegit- impulsar un treball continuat per facilitar el desplegament de polítiques públiques amb perspectiva LGBTI+ a partir d'un conjunt transversal des de tots els àmbits". Lleixà ha refermat el seu compromís en poder millorar i consolidar el Servei d'Atenció Integral (SAI), que podrà disposar aviat d'una persona tècnica a temps complet per impulsar aquestes polítiques LGBTI+, destacant l'acompanyament a persones del col·lectiu i les seves famílies, les accions de sensibilitació i prevenció, i les accions per evitar les conductes i actituts LGBTI-fòbiques, que és un dels objectius del projecte 'Tortosa lliure de discriminacions'.

La regidora ha anunciat, així mateix, el 'Juny de l'Orgull', amb tota una sèrie d'accions preparades durant el mes per a finalitzar el dia 28, Dia Internacional de l'Orgull LGBTI+, accions que, en breu, es donaran a conèixer. "Treballem per una Tortosa més diversa, inclusiva i igualitària", ha expressat.

Finalment, Mar Lleixà ha volgut expressar que "avui, Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia, des de l'Ajuntament de Tortosa condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra les persones del col·lectiu LGBTI+, i refermem el nostre compromís d'adherir-nos a totes les commemoracions que permeten fer visible aquest col·lectiu".