ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 02/04/2024
Tortosa se suma al Dia Mundial de l'Activitat Física per promoure hàbits de vida activa entre la ciutadania
S'organitzaran activitats adreçades als escolars durant dues setmanes i una caminada comunitària el pròxim 13 d'abril de 4,5 quilòmetres
L'Ajuntament de Tortosa se suma al Dia Mundial de l'Activitat Física, una iniciativa conjunta entre la Secretaria General d'Esport i Activitat Física i l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que enguany porta el lema "Mou-te, i viu feliç". Concretament, el Dia Mundial de l'Activitat Física es celebra demà 6 d'abril, però en el cas de Tortosa les activitats ja han començat avui i s'allargaran fins al 13 d'abril amb l'objectiu de promoure l'activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar.

Durant els pròxims dies tot l'alumnat de cinquè de primària de les escoles del municipi participarà en un taller organitzat conjuntament amb els equips de pediatria i infermeria de CatSalut i els tècnics esportius del Complex Win. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor d'Educació i Esports, Víctor Grau, han visitat avui un dels tallers que s'ha desenvolupat a l'escola de Remolins.

També s'organitzaran activitats esportives adreçades al col·lectiu de joves vulnerables, unes activitats que es desenvoluparan al Win i al circuit de màquines de cal·listènia de la ciutat.

"Aquestes activitats s'impulsen en el marc de l'Espai Tècnic de Relació Salut Comunitària, del procés comunitari de Tortosa", ha explicat Grau, que ha destacat també que l'esport és una eina transversal que permet relacionar la pràctica de l'esport amb uns hàbits de vida saludables. Per la seua banda, la infermera i referent territorial del programa Salut i Escola, Sònia Ponce, ha explicat que amb el taller es pretén conscienciar l'alumnat de la importància de fer exercici.

Les activitats culminaran el dissabte 13 d'abril en una caminada comunitària que portarà el lema "Mou-te i viu feliç a Tortosa", una caminada oberta a tota la ciutadania que sortirà a les 10.00 del matí del pavelló firal i que farà un recorregut per tota la ciutat, passant pel pont de l'Estat, el passeig de l'Ebre, el pont Roig, el passeig de Ribera fins al pàrquing d'autocaravanes i amb el final al parc municipal Teodor Gonzàlez. Un recorregut de 4,5 km, però també hi haurà l'opció de fer un recorregut més curt de 2,5 km. Es tracta d'una caminada organitzada per l'Ajuntament conjuntament amb l'Institut Català de la Salut, la Clínica Terres de l'Ebre, el Complex Win i també amb la col·laboració de les entitats vinculades a l'Oficina del Voluntariat.

"Fem una crida la ciutadania a participar en aquesta caminada comunitària a través de la qual, així com de la resta d'activitats programades, pretenem promoure hàbits de vida activa entre la població", ha dit l'alcalde. En aquest sentit, cal recordar que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana 150-300 minuts d'activitat física d'intensitat moderada a la setmana en persones adultes i gent gran i un mínim de 60 minuts d'activitat física d'intensitat moderada-vigorosa cada dia en infants i adolescents, així com limitar el temps destinat a activitats sedentàries.