ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 08/05/2023
Tortosa aprova la constitució i el reglament del Consell de la Infància per donar veu als xiquets en la definició de la ciutat
El Consell està compost per 30 alumnes de la ciutat, representants de cadascuna de les escoles del municipi
L'Ajuntament de Tortosa ha formalitzat avui la constitució del Consell de la Infància de Tortosa així com el reglament que en regirà el funcionament. Es tracta d'un òrgan integrat per un total de 30 xiquets i xiquetes de la ciutat, en representació de la resta de companys de les respectives escoles, als quals es vol donar veu en el disseny i en el debat d'aquells afers que afecten el dia a dia de Tortosa. "No es tracta que opinen només d'aquelles qüestions que els afecten més directament per la seua edat, sinó també d'obrir a que opinen i aporten la seua visió d'altres qüestions quotidianes. Que puguen opinar de tot", ha explicat l'alcaldessa, Meritxell Roigé.

L'alumnat que forma part del consell representa les quinze escoles del municipi, tant de la ciutat com dels pobles, així com també els dos centres per a infants amb necessitats especials. Cada centre ha triat els seus dos representants, un xiquet i una xiqueta, que parlarà en nom de la resta de companys. Estos representants seran d'un grup de quint i un del grup de sext, per tal que anualment es puga anar renovant la meitat de la composició de l'òrgan.

L'aprovació del Consell culmina les primeres passes dutes a terme durant les setmanes prèvies pel grup laboratori que ha actuat per a posar les bases: els mateixos menors, amb fins a quatre trobades, van definir el funcionament de l'òrgan, van establir la periodicitat amb què duran a terme les reunions i fins i tot van determinar la itinerància de les trobades. "Les primeres reunions han servit per observar l'esforç que fan els xiquets i xiquetes per a arribar a acords i per escoltar-se els uns als altres", ha remarcat l'alcaldessa, que ha avançat que, davant les ganes expressades pels membres del grup laboratori i pel fet que d'aquí a poc temps iniciaran l'etapa als instituts, l'Ajuntament posarà les bases durant el proper mandat municipal per a la constitució del Consell de l'Adolescència de Tortosa.

L'aprovació del Consell de la Infància s'ha dut a terme en la sessió ordinària del ple municipal de maig, duta a terme este dilluns. En l'apartat de propostes dels grups municipals s'han aprovat dos mocions, presentades pel grup municipal de Ciutadans. La primera, en relació a demanar un compromís contra la corrupció i el clientelisme, que ha comptat amb el vot a favor de totes les forces, a excepció de la CUP, mantenint el vot contrari a totes les mocions de la formació taronja. La segona moció demanava un pla d'imatge de les voreres i una planificació del manteniment, que ha comptat amb els vots a favor de Movem i PSC, l'abstenció d'ERC i el vot contrari de Junts i la CUP.