ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/04/2023
Expoebre 2023 reforçarà la part tecnològica, incrementarà l'oferta d'oci i sumarà novetats com una mostra de vins
Del 28 d'abril a l'1 de maig, la fira multisectorial de Tortosa viurà una 77a edició que creixerà en nombre d'expositors i en superfície
Tortosa ja ho té tot a punt per a la 77a edició de la fira multisectorial Expoebre: la fira de primavera tindrà lloc del 28 d'abril a l'1 de maig, al recinte firal de Remolins i, com és habitual, amb entrada gratuïta.

Després del rellançament que va representar l'edició de l'any anterior, una vegada represa l'activitat després dels dos anys d'aturada per la pandèmia, Expoebre consolidarà enguany les novetats que va incorporar fa un any i que van comptar amb una molt bona rebuda dels visitants. D'esta manera, el saló Ebretech, dedicat al món tecnològic, la robòtica i la intel·ligència artificial, hi tornarà a ser present i ho farà amb una oferta encara més variada. Dedicarà un apartat a mostrar com la tecnologia està ajudant les ciutats a adaptar-se a l'actualitat i dissenyar el futur, oferint una millor qualitat de vida per a la ciutadania amb el concepte conegut com a 'smart city'. També hi haurà un circuit de drons i una zona de videojocs ('game zone'). Així mateix, donarà protagonisme a la connectivitat i al 5G, així com a les telecomunicacions.

Una altra de les novetats de l'edició passada que enguany també pren encara més dimensió és la del Taste & Fashion. Comptarà amb més espai a l'esplanada exterior del pavelló, amb més 'food trucks', una oferta musical més variada, amb concerts de tribut, sessions DJ i un horari que s'allargarà fins a les 24 h el divendres, dissabte i diumenge, i fins a les 22 h l'últim dia de la fira.

A més a més, el parc de la Fira continuarà esdevenint un espai lúdic i familiar, acollint també les activitats d'hípica i ramaderia. Juntament amb això, acollirà una altra de les novetats d'enguany: la primera mostra de vins de la DO Terra Alta, que estarà situada al costat de la Barra Tortosina. Els visitants hi podran fer degustacions de diferents cellers del territori així com adquirir les marques presents.

Al mateix espai, al principi del parc de la Fira, hi haurà instal·lada una roda de fira ('nòria') de grans dimensions. Anirà lligada a una acció comercial juntament amb la Federació de Comerç i Serveis Tortosa Més i, d'esta manera, oferirà als visitants que hi pugen unes imatges úniques de la ciutat. D'altra banda, les atraccions clàssiques de fira hi continuaran sent presents, a l'espai situat al costat del pavelló firal.

La fira manté els sectors habituals, que també experimenten un creixement. D'esta manera, hi haurà una oferta encara més àmplia del sector de l'automoció i també de la maquinària agrícola. A més, també seguirà potenciant el saló Ebreambient, donant protagonisme a les noves tecnologies vinculades amb la sostenibilitat i la producció d'energies renovables.

En total, Expoebre comptarà amb més de 200 expositors. L'alcaldessa, Meritxell Roigé, els ha agraït la bona resposta, que fa setmanes que ha permès completar el 100% de l'espai: "això és un molt bon indicador perquè mostra com l'impuls que hem fet a la fira aconsegueix que siga més atractiva tant per als visitants com per als expositors, als quals agraeixo una vegada més que confien en Expoebre, especialment als que hi són des de sempre, cosa que fa que la fira avui siga el que és", ha apuntat l'alcaldessa. En este sentit, Roigé ha assenyalat que la fira ha anat sumant experiències diferents a mesura que les necessitats de la societat de cada moment han anat canviant, reforçant el caràcter de fira de referència del territori.