ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 17/03/2023
El teatre auditori Felip Pedrell renovarà el pati de butaques i reformarà el vestíbul, a més d'habilitar una tercera sala
El cost ascendeix a 3,6 M€, i es finançaran amb recursos aconseguits dels pressupostos generals de l'Estat, la Diputació de Tarragona i els Next Generation
Tortosa durà a terme enguany una transformació a fons de l'actual teatre auditori Felip Pedrell. A partir de l'abril sortiran a licitació unes obres que permetran actuar tant a la sala principal del teatre com per a construir una nova sala que amplie els espais escènics existents.

Pel que fa a l'actual edifici, els treballs representaran un canvi molt notable: actuaran a l'entrada, amb la definició d'un nou vestíbul que eliminarà les barreres arquitectòniques existents i que situarà tot l'espai a un sol nivell. L'actuació també se centrarà a l'interior de la sala gran, on es renovarà tot el pati de butaques i s'hi instal·laran nous seients. Això permetrà millorar la confortabilitat per al públic, ja que es corregirà el desnivell del terra cap als laterals. Per a fer-ho, s'habilitaran un seguit de grades situades de manera horitzontal. A la vegada, estaran disposades de tal manera que el seient ocupe un lloc més elevat que el seient situat al davant, per tal de millorar la visibilitat per a l'espectador.

Així mateix, l'adaptació del pati de butaques inclourà la creació d'espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda, per tal que puguen assistir a les activitats de manera més adequada.

Les actuacions de reforma del teatre tindran un cost de 350.000 euros, tant per a les obres com per a l'equipament necessari.

A més de la reforma de l'edifici, també estan previstes actuacions de renovació tecnològica, que compten amb una aportació de 95.000 euros dels fons Next Generation. Comportaran la modernització de l'equipament tècnic, audiovisual, de so i d'il·luminació, amb criteris de major eficiència energètica i sostenibilitat. Paral·lelament, també es faran altres millores a l'equipament, com la substitució del cortinatge de la caixa escènica.

D'altra banda, l'actuació permetrà dur a terme l'ampliació del teatre Felip Pedrell per tal d'habilitar-hi una tercera sala. Consistirà en la construcció d'un nou edifici annex a l'actual, al qual també s'accedirà des del vestíbul principal. La nova sala comptarà amb una configuració que permetrà ampliar la tipologia d'espectacles de la programació habitual, amb grades retràctils per tal d'adaptar els usos a les necessitats. Esta nova construcció comportarà una inversió de 3,16 M€, tant per a la construcció com per a l'equipament tècnic i escènic de la tercera sala.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat la importància de l'actuació de reforma i ampliació: "d'esta manera podrem millorar notablement el teatre i poder disposar d'un equipament punter, que responga a les necessitats que tenim a la ciutat i al territori", ha assenyalat. L'alcaldessa ha lamentat el temps perdut per poder haver fet esta actuació: "davant del bloqueig que ens vam trobar per part de l'oposició, vam continuar treballant per a fer-ho possible i vam aconseguir el finançament a l'Estat i a la Diputació per la qual cosa ara podrem iniciar la licitació sense més impediments. D'una altra manera, ara ja el tindríem enllestit", ha lamentat. L'alcaldessa subratlla la dinamització econòmica que l'activitat del Felip Pedrell genera a la ciutat i ha posat com a exemple la representació, dissabte passat, de l'obra 'El pare', amb Josep Maria Pou encapçalant el repartiment, que va atraure molta gent de la resta del territori.

Les obres d'ampliació i de reforma es faran de manera consecutiva per tal de no interferir en el funcionament del teatre i es preveu que estiguen finalitzades al 2024.