ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 16/03/2023
Tortosa arranca els actes de la Setmana Santa amb una conferència del director de la Banda Municipal de Música
Juanjo Grau presentarà l'opuscle editat per l'Agrupació de Confraries en un acte a les 20.30 h al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa
L'Agrupació de Confraries de la Setmana Santa de Tortosa iniciarà este dijous 16 de març el programa d'actes de la celebració d'enguany. Ho farà, com és habitual, amb la presentació de l'opuscle que conté tota la informació sobre el programa d'activitats i la informació relativa a les confraries i als respectius passos que conformen la Setmana Santa tortosina.

Serà a les 20.30 h, al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, al carrer Montcada. L'acte comptarà amb la conferència de Juanjo Grau, director de la Banda Municipal de Música de Tortosa. L'Agrupació de Confraries li ha confiat el protagonisme d'este primer acte per tal de subratllar el paper que la música té, d'any en any, en el decurs dels actes tradicionals que se succeeixen a la ciutat durant este període: "Des de sempre, la Banda Municipal de Música participa a les processons que surten pels carrers de Tortosa, i ho fa de manera desinteressada. És per això que hem volgut reconèixer la contribució que fan a la nostra Setmana Santa", ha explicat la presidenta de l'Agrupació, Cinta Fontanet.

La de dijous serà la primera d'un seguit de conferències des d'ara i fins al divendres 7 d'abril. Una altra cita destacada tindrà com a convidada la religiosa Lucía Caram, que serà l'encarregada de fer el pregó d'enguany. Serà el dissabte 1 d'abril, a les 20.30 h al Centre d'Interpretació. "Estem molt contents que l'Agrupació l'haja triat a ella, ja que coneix molt bé la ciutat. Des de l'Ajuntament treballem de manera conjunta amb Sor Lucía en projectes com Invulnerables, que van adreçats a les persones més vulnerables per tal que ningú quede enrera. Serà una bona manera d'agrair-li la tasca que desenvolupa en favor dels més desafavorits", ha apuntat l'alcaldessa, Meritxell Roigé.

El programa d'actes reserva la part més destacada a les quatre processons de la Setmana Santa de la ciutat: la primera serà la del Diumenge de Rams, el 2 d'abril, amb la participació de totes les confraries i tots els passos, un any més amb sortida des de la plaça de la Catedral. La mitjanit del Dijous Sant està prevista la processó del Silenci, des de la plaça de la Immaculada fins a l'església de la Puríssima, i Divendres Sant, les processons de l'Enterrament a Tortosa (20 h) i a Jesús (22 h).

Enguany, el programa de la Setmana Santa ha recuperat tots els actes que l'any passat encara no es van poder dur a terme per les limitacions derivades de la pandèmia. Això permetrà recuperar el concurs de dibuix amb la divuitena edició. "D'esta manera podrem tornar a donar cabuda als xiquets, que seran els que en el futur continuaran la tradició i formaran part de les diverses confraries", detalla Cinta Fontanet. En este sentit, l'Agrupació també ha editat un quadern amb imatges per a acolorir per tal que el puguen agafar tots els jóvens que vulguen i puguen conèixer de més a prop una tradició que trascendeix la fe personal i esdevé un fet cultural.

El programa íntegre es pot consultar a la web de l'Ajuntament: www.tortosa.cat