ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 08/03/2023
El Tortosa Irish English Festival arriba a la dècima edició amb més de vint activitats durant un cap de setmana
Del 17 al 19 de març, tindran lloc actes com la nit de tapes al Mercat, els debats escolars o una desfilada multitudinària, a més de novetats com escape rooms
Torna un any més el Tortosa Irish English Festival. Enguany ho fa amb aniversari inclòs ja que complirà la dècima edició. Del 17 al 19 de març, el comitè organitzador ha previst més d'una vintena d'activitats que tenen en comú l'objectiu d'impulsar propostes de lleure a la ciutat i que servisquen com a lloc de trobada on practicar i perfeccionar el domini de la llengua anglesa.

A les habituals activitats ja clàssiques del programa, enguany s'inclouen diverses novetats. Una servirà per a viure una nit amb música en directe i la possibilitat de degustar un dels àpats per excel·lència de la cultura anglòfona, els fish and chips. Serà divendres 17, coincidint amb la festivitat del patró irlandès, Saint Patrick, a la zona del carrer Cervantes.

Una altra novetat permetrà qui vulga poder participar, dissabte, en tres escape rooms a l'antic convent de les Serves.

A més a més, el teatre auditori Felip Pedrell acollirà diumenge al migdia una representació teatral a càrrec de l'escola municipal de Teatre de Tortosa, amb la llegenda de la Cucafera com a protagonista i interpretada en anglès.

D'altra banda, el programa manté i potencia les activitats ja clàssiques del Tortosa Irish English Festival. La que mostra amb més claredat l'objectiu pedagògic de la celebració serà la que obrirà, un any més, el festival: la sessió de debats en anglès, al campus Terres de l'Ebre de la URV, a càrrec d'alumnat de diferents centres educatius de primària i secundària. Pel que fa a la procedència, no només arriben de Tortosa i d'altres municipis de les Terres de l'Ebre, sinó que enguany també comptarà amb la presència d'escoles de Tarragona, Gavà o Sant Cugat del Vallès.

Una altra cita ineludible és la nit de tapes al Mercat de Tortosa. Tindrà lloc el dissabte 18 a partir de les 20 h, amb música tradicional celta i degustacions a càrrec de l'associació de venedors del Mercat. Prèviament, a les 19 h, la Tortosa Big Band oferirà un concert de swing al teatre auditori Felip Pedrell.

I per commemorar la festivitat de Saint Patrick's Day, patró d'Irlanda, el dissabte a partir de les 11.30 h tindrà lloc la tradicional desfilada. Enguany, amb més participants que mai: a més dels Abanderats de Tortosa, que faran onejar els colors de cada comtat irlandès, també hi participaran els gegants i la Cucafera, la Banda Municipal de Música de Tortosa, l'associació de sevillanes Punt i Apart i els Castellers de Tortosa, que acomapanyaran el so de les gaites, instrument per excel·lència del folklore anglès.

El programa complet es pot consultar a la web www.tortosairishenglishfestival.com.

L'alcaldessa, Meritxell Roigé, i el president del comitè organitzador, Paul O'Riordain, han llençat un missatge a la ciutadania per a que puga participar als actes: "és un bon moment per a poder posar en pràctica el nostre nivell d'anglès, i fer-ho d'una manera divertida, distesa. Això ens permet subratllar la importància de saber llengües i, especialment en un món tan globalitzat, de l'anglès", ha apuntat l'alcaldessa. De la seua banda, el president del comitè ha agraït la implicació destacada del voluntariat i dels patrocinadors, amb la qual ha sigut possible l'organització del festival durant les deu edicions.