ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 25/08/2022
L'Ajuntament de Tortosa rebaixarà a meitat de preu els abonaments del bus urbà a partir de l'1 de setembre
El consistori inclou bonificacions addicionals a la mesura decretada pel govern espanyol per seguir fomentant el transport públic davant la crisi energètica
A partir de l'1 de setembre, l'Ajuntament de Tortosa establirà noves bonificacions al preu dels abonaments de les línies de bus urbà de titularitat municipal: la L2, L3 i LD. Es tracta d'una mesura que complementa els incentius impulsats pel govern espanyol per fer front a la crisi energètica que afecta a tot el continent europeu.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha refermat "l'aposta que el govern municipal estem fent des de fa anys per promoure l'ús del transport públic a la ciutat, i d'esta manera facilitar alternatives als vehicles privats", ha dit. En este sentit, ha recordat que al 2016 ja van allargar el recorregut de les línies existents i van rebaixar de manera notable els preus de les expedicions. D'esta manera, la L2 es va ampliar fins a Sant Llàtzer, connectant-la amb el centre i amb l'hospital Verge de la Cinta. En el cas de la L3, es va ampliar per fer-la arribar fins al Rastre, connectant-la amb el centre, Remolins i Sant Llàtzer. Pel que fa als preus, el bitllet senzill es va reduir un 31%, passant-lo d'1,45 € a 1 €; el preu del bitllet per a estudiants es va reduir un 20%, deixant-lo a 0,60 € per viatge; l'abonament general es va reduir un 25%, mentre que l'abonament per a jubilats o persones majors de 65 anys es va reduir un 46%.

Ara, l'Ajuntament torna a impulsar una nova acció que suposarà rebaixar el preu dels abonaments a la meitat del cost. És la conseqüència del reial decret fixat pel govern espanyol, segons el qual el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana assumeix el 30% del preu i que l'Ajuntament de Tortosa complementa per a arribar fins al 50%. D'esta manera, l'abonament general passa de 8,50 € a 4,25 €, fet que representa que cada viatge tinga un cost de 0,42 €; en el cas de persones jubilades o majors de 65 anys amb una renda superior a 1,5 l'índex IRSC, el preu de l'abonament passa de 7 € a 3,50 €, i per tant cada viatge els costarà 0,35 €; finalment, les persones jubilades o majors de 65 anys amb una renda inferior a 1,5 de l'IRSC veuran reduït l'abonament de 4 € a 2 €, amb el resultat de 0,20 € per a cada trajecte.

La mesura entrarà en vigor l'1 de setembre i està previst que estiga en funcionament fins al 31 de desembre. En el cas de la línia L1, la que circula entre Tortosa, Jesús i Roquetes, no és de competència municipal ja que connecta diferents municipis i per tant té qualificació d'interurbana, motiu pel qual la titularitat correspon a la Generalitat.

Meritxell Roigé ha remarcat que les mesures aplicades per l'Ajuntament a les línies urbanes municipals d'adiuen directament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que fixa l'Agenda 2030, i que el consistori està implementant amb l'acció de govern.