ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 27/04/2022
Els pressupostos participatius 2022 inicien dijous a Expoebre la fase de votació, amb un total de 66 propostes
La votació es pot fer presencialment a l'estand situat a l'entrada a la fira i posteriorment a l'Ajuntament, o bé per via telemàtica a participa.tortosa.cat
Dijous 28 arranca l'última fase dels pressupostos participatius de Tortosa 2022 amb l'obertura del termini de votació. Ho farà, coincidint amb l'inici de la fira Expoebre, moment que a les anteriors edicions dels pressupostos havia servit com a punt d'arrancada de la votació fins que l'esclat de la pandèmia va comportar canvis en el calendari del procés.

Ara, la votació dels pressupostos participatius es posa en marxa novament des del pavelló firal de Remolins, amb la presència d'una urna física en la qual les persones majors de 16 anys del municipi podran triar les tres propostes que volen que es duguen a terme a la pròxima anualitat. La votació presencial també es podrà fer del 2 al 20 de maig a l'Ajuntament de Tortosa i, paral·lelament, també es manté la via telemàtica a través de la pàgina disponible al web municipal: participa.tortosa.cat.

En total, enguany s'han rebut 257 propostes per part de la ciutadania. La fase de validació duta a terme pels serveis tècnics municipals ha permès destriar aquelles que estaven repetides, així com les que no complien els paràmetres fixats a la guia del procés, com ara les que afectaven béns que no són de competència municipal, qüestions que comportaven despesa posterior, propostes que no corresponen a la tasca de l'Ajuntament, o que no eren pròpiament d'inversió, entre altres motius.

El resultat són 66 propostes vàlides, que seran les que la ciutadania podrà seleccionar amb els formularis en paper o a la web. D'estes, 54 corresponen al nucli urbà de Tortosa, 7 al terme dels Reguers i 5 a Vinallop. La resta de pobles del municipi, en tractar-se d'EMD, disposen de mecanismes propis per a decidir la manera com distribueixen el pressupost.

Esta edició dels pressupostos participatius ha incrementat en un 25% els recursos disponibles per a inversions. En total, 250.000 euros: 210.000 al nucli de Tortosa i 20.000 tant als Reguers com a Vinallop.