ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 10/03/2022
Tortosa presenta l’aliança Magnet entre l’Escola Ferreries i l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta
L’escola Ferreries de Tortosa és el primer centre educatiu de Terres de l’Ebre que forma part del programa Magnet
L’Escola Ferreries ha iniciat aquest curs 2021-22 el projecte d’innovació educativa en aliança amb l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. El projecte fomentarà l'aprenentatge a partir dels àmbits científic, social i de la salut. El centre forma part del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, que desenvolupen 33 centres educatius d’arreu de Catalunya.
L’Escola Ferreries va acollir la presentació del programa Magnet, en la que van participar representants de les institucions que l’impulsen, l’Ajuntament de Tortosa, el Departament d’Educació, la Fundació Jaume Bofill, l’Institut Català de la Salut de les Terres de l'Ebre (ICS Ebre) i el centre educatiu tortosí.
El director de l’Escola Ferreries, José Carlos Arasa, va explicar que pel centre educatiu formar part del projecte Magnet “dóna resposta als reptes del centre de consolidar i millorar el projecte educatiu”. Arasa va ressaltar que el partenariat amb l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa respon a la voluntat del centre d’enfortir els aprenentatges científics, sanitaris i socials i va agrair-los haver acceptat el repte en plena pandèmia.
El partenariat amb l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta aportarà a l’Escola Ferreries els seus coneixements per generar projectes motivadors per l’alumnat, docents i famílies de l’escola. La directora de l’Hospital, Maria José Rallo, va assenyalar que el projecte magnet els permetrà donar impuls a l’educació i aprendre, per millorar, a través de la mirada dels infants. “L’educació és l’arma més poderosa per canviar el món”, va afirmar Rallo, que va compartir que “En plena pandèmia, participar a magnet ha estat una injecció d’energia que ha il·lusionat als professionals de l’Hospital”.
La cap del programa magnet a la Fundació Bofill, Roser Argemí, va afirmar que “sense un equip docent amb ganes de renovar pedagògicament el centre, magnet no seria possible, i a l’Escola Ferreries aquesta voluntat i compromís hi és”. Argemí va destacar també el rol de les formadores, Maria Falcó i Andrea Morelló, que acompanyen la transformació educativa del centre tortosí en el marc d’aquest projecte que combina innovació i equitat.

En aquesta línia, el director general d’innovació, digitalització i recerca educativa al Departament d'Educació, Joan Cuevas, ha definit el programa Magnet com “un accelerador de qualitat i innovació que genera nous aprenentatges més consolidats i més profunds”. Per Cuevas,el partenariat amb l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta dotarà de sentit i context als aprenentatges en els àmbits científic, social i de la salut.
Per part de l’Ajuntament de Tortosa, la presentació ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Meritxell Roigé, que va manifestar el compromís del consistori tortosí i va afirmar “des de l’Ajuntament de Tortosa estem treballant per tenir una ciutat cohesionada”.
L’acte de presentació va comptar també amb la presència de la directora dels Serveis Territorials de Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, el seu adjunt, Marià Cano, i els referents de la inspecció educativa: Ismael Miguel (inspector en cap), Dani Talaya (’inspector del centre), i Consol Cordero (inspectora de la comissió d’escolarització).
Escola Ferreries. Aprenem amb el cor

L’Escola Ferreries promou els sabers i aprenentatges de l’àmbit científic, social i de la salut. Per aquest motiu el centre treballa a partir de metodologies globalitzades com els projectes i treball cooperatiu i valors com l’empatia, la generositat, la solidaritat i l’escolta.

L’aliança amb l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta capacitarà a l’Escola Ferreries per fer servir el coneixement científic, social i de la salut com a eix del procés d’aprenentatge de l’alumnat. El centre educatiu fomenta l’aprenentatge competencial a través de metodologies globalitzades com, el treball per projectes, els espais d’aprenentatge, el treball cooperatiu els quals fomenten el desenvolupament autònom de cada infant. En aquesta línia, el docent és la persona que guia, orienta i provoca que l’alumnat sigui partícip en tot el procés.

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, és l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre i la seva àrea de cobertura és de prop de 150.000 habitants. A més de l’activitat assistencial també té activitat docent a través d’acords amb la Universitat Rovira i Virgili i està acreditat per formació de postgrau en especialitats com medicina interna, traumatologia i cirurgia ortopèdica, medicina familiar i comunitària, ginecologia i obstetrícia.

Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu
MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu és un programa que involucra centres educatius i institucions de referència en projectes educatius innovadors i de qualitat. L’objectiu és acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes portats a terme en aliança amb una institució de referència. Magnet és un programa impulsat conjuntament pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, ens col·laboració amb ajuntaments com és el cas de Tortosa.
Les institucions que hi participen són institucions capdavanteres en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.
El programa Magnet aplega 33 centres educatius amb un total de 10.168 alumnes i 1.107 docents de 19 municipis de tot Catalunya. Aquest curs 2021-22 comencen set projectes nous, entre els quals hi ha l’Escola Ferreries. Els altres centres catalans que s’han incorporat al projecte Magnet aquest curs són l’Escola El Vallès (Terrassa), l’Escola Margalló (Castelldefels), l’Escola Rubió i Ors (Reus), l’Escola Gabriel Castellà i Raich (Igualada), l'Institut Rocagrossa (Lloret de Mar) i l'Institut La Serreta (Rubí).