ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 12/01/2022
Tortosa amplia l'arbrat amb 106 nous arbres en diverses actuacions a l'àmbit de Ferreries
S'ha incorporat nova vegetació a la plaça Francesc Macià, el parc Lluís Companys, la plaça 1 d'Octubre o la rambla de Pompeu Fabra, entre d'altres
L'Ajuntament de Tortosa ha ampliat l'arbrat existent a Ferreries, amb diverses actuacions que han tingut lloc durant els últims mesos. Concretament, s'han plantat 106 nous arbres en punts on no existien, i se n'han reposat 88 més quan ha calgut substituir arbres que presentaven mal estat.

L'actuació més recent s'ha centrat a la plaça Francesc Macià, on s'hi ha fet una doble intervenció: la primera, consistent en l'arranjament del parterre i la vorera situada a la part nord, on les arrels de l'arbrat havien malmès el paviment. A més d'arranjar la vorera i d'ampliar i esponjar el parterre, també s'ha millorat el desguàs de les aigües pluvials i s'han plantat tres nous exemplars d'àlbers com els que ja existien en esta zona. La segona part de l'actuació ha consistit en la creació de nous escocells a tot el perímetre de la plaça, tocant als carrers Migdia i Pizarro: 15 nous lledoners que reforcen la presència de vegetació en este espai.

Juntament amb esta intervenció, en els últims mesos també s'ha ampliat l'arbrat de la zona verda delimitada pels carrers Pizarro, Hernan Cortés i Migdia, on també hi ha una àrea de lleure infantil. En este triangle s'han afegit 8 lledoners, 6 plataners i 9 grevillees, amb un total de 23 noves plantacions.

En una altra zona verda molt pròxima, situada al parc de Lluís Companys, recentment també s'han plantat 12 nous exemplars de lledoners i està prevista la continuació de les tasques per ampliar l'arbrat en esta zona. De la mateixa manera, també s'han creat nous escocells a la vorera de la plaça 1 d'Octubre situada al davant de l'estadi, on s'han plantat 7 grevillees en una zona on fins ara no havia existit arbrat.

També a Ferreries Nord, duant l'últim any l'Ajuntament va crear una nova zona arbrada a la rambla Pompeu Fabra, a tocar del col·legi Cinta Curto, en un solar que estava desaprofitat. Esta actuació va suposar la plantació de 20 lledoners i 8 grevillees. Així mateix, a l'àmbit de Quatre Camins també s'han plantat 18 noves grevillees al pati del nou hotel d'entitats de l'antiga fàbrica de la INDO.

L'alcaldessa, Meritxell Roigé, ha remarcat que estes actuacions responen a la voluntat del govern per continuar fent que Tortosa siga cada vegada més una ciutat més verda i més amable amb la ciutadania: "una actuació important, que venim fent a tota la ciutat amb la plantació de nou arbrat, i que quan arribe la primavera començarà a mostrar la imatge dels nous espais verds que hem anat generant", ha subratllat.